Foto: LETA

Sezonāli izlīdzinātais bezdarba līmenis Eiropas Savienībā (ES) šā gada augustā veidoja 10,5%, tādējādi nemainoties salīdzinājumā ar jūliju, liecina jaunākie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Savukārt eirozonā bezdarbs jūnijā veidoja 11,4%, arī nemainoties salīdzinājumā ar jūliju un saglabājoties rekordaugstā līmenī.

Saskaņā ar "Eurostat" aprēķiniem šā gada augustā ES bija 25,466 miljoni bezdarbnieku, tajā skaitā 18,196 miljoni eirozonā.

Salīdzinot ar jūliju, bezdarbnieku skaits ES pieauga par 49 000, bet eirozonā - par 34 000. Savukārt salīdzinājumā ar 2011.gada attiecīgo mēnesi bezdarbnieku skaits ES palielinājās par 2,17 miljoniem, bet eirozonā - par 2,144 miljoniem.

Augstākais bezdarba līmenis šā gada augustā reģistrēts Spānijā - 25,1%.
Par Latviju, tāpat kā par Igauniju, dati nav pieejami, bet, pēc pēdējiem datiem par šā gada otro ceturksni, Latvijā bezdarba līmenis veidoja 15,9%, kas Latviju augustā ierindo ceturtajā vietā no visām ES valstīm.

Tikmēr vismazākais bezdarba līmenis fiksēts Austrijā - 4,5% un Luksemburgā - 5,2%.

Savukārt Lietuvā bezdarbs augustā veidoja 12,9%, kas ir septītais augstākais līmenis no visām dalībvalstīm.

Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi bezdarba līmenis augustā palielinājās divdesmit dalībvalstīs, samazinājās sešās un nemainījās Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!