Foto: F64

Turpinot bezmaksas bezvadu interneta (WiFi) tīkla paplašināšanu, SIA "Lattelecom" bezmaksas WiFi plāno ieviest arī Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās, otrdien, atklājot jaunu WiFi punktu Lucavsalas atpūtas zonā, pastāstīja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Pagaidām gan konkrētus termiņus, kad šī iecere varētu tikt ieviesta, "Lattelecom" nenosauc, norādot, ka patlaban jau ir uzsākts darbs pie birokrātisko procedūru nokārtošanas.

WiFi punkts Lucavsalā izveidots, pateicoties diskusijai sociālajā vietnē "Twitter". "Par Lucavsalu mums ar Gulbja kungu bija diskusija tviterī - par veloceliņiem un WiFi. Mēģinājām salīdzināt, kurš tīkls ir labāks. Acīmredzot WiFi tīkls Rīgā ir attīstītāks, bet no manas puses bija priekšlikums, ka būtu lietderīgi šogad ierīkot WiFi Lucavsalā, zinot to, cik šeit ir daudz cilvēku. Mēs turpināsim aktīvi strādāt pie veloceliņu tīkla attīstības, ņemot vērā Gulbja kunga skaidri izteikto pozīciju par drošību uz ielām," norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Patlaban Rīgā izvietoti aptuveni 930 bezmaksas WiFi punkti jeb viens punkts uz 754 iedzīvotājiem, kas ir viens no blīvākajiem pārklājumiem starp virkni Eiropas valstu galvaspilsētu.

Atzīmējot veiksmīgo sadarbību, Gulbis šodien Ušakovam uzdāvināja ceļa zīmi ar uzrakstu "Eiropas WiFi" galvaspilsēta", kas esot Ceļu satiksmes drošības direkcijā oficiāli saskaņota ceļa zīme. Tuvākajā laikā šādas zīmes plānots uzstādīt pie galvenajām iebrauktuvēm Rīgā.
Kā ziņots, "Lattelecom" sāka izveidot valstī bezmaksas bezvadu interneta punktus pagājušā gada aprīlī. Šajā laika posmā Rīgā ierīkoti 930 bezmaksas WiFi punkti, kuri atrodas pilsētas izklaides vietās, parkos, slimnīcās un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!