Likvidējamās Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas funkcijas sadalīs starp Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), Labklājības ministrija (LM) un Tieslietu ministrija (TM), otrdien nolēma valdība.
IZM varētu pārņemt valsts jaunatnes politikas izstrādi, bērnu un ģimenes tiesību saskaņošanu, valsts budžetā paredzēto līdzekļu pamatskolas skolēnu ēdināšanai administrēšanu, kā arī valsts aģentūras „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” pārraudzīšanu.

Paredzams, ka LM pārņems valsts politiku bērnu tiesību aizsardzībā, bērnu un ģimenes tiesību jomas izstrādi, organizēs un koordinēs normatīvo aktu ievērošanas uzraudzību bērnu tiesību aizsardzības jomā, veicinās bērniem un ģimenei labvēlīgas vides veidošanos, nodrošinās adoptēto uzskaiti adopcijas reģistrā un veiks citus uzdevumus.

Savukārt TM uzdevums būs valsts politikas sabiedrības integrācijas jomā izstrāde un tās īstenošana, pilsoniskas sabiedrības attīstības sekmēšana, starpkultūru dialoga veicināšana un Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda pārraudzība. TM pārņems arī Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas padotības īstenošanu un ārējos normatīvajos aktos noteikto uzdevumu izpildi saistībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.

Likvidējamai ministrijai valdība uzdevusi izstrādāt konkrētu grafiku, saskaņā ar kuru notiks funkciju nodošana LM, IZM un TM.

Jau vēstīts, ka darbu sākot premjera Valda Dombrovska (JL) valdībai, bija nolemts likvidēt Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministriju, savukārt ministra funkcijas uz laiku veiks pats Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!