Bībelē laiku pa laikam ieskatās vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju, un četri procenti iedzīvotāju Svētos Rakstus lasa katru vai gandrīz katru dienu, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.
Bībeli vispār nelasa 49,3 procenti aptaujāto. Retāk nekā reizi gadā Bībelē ieskatās 17,6 procenti iedzīvotāju, bet 3,7 procentiem uz šo jautājumu bija grūti atbildēt.

Aptaujas veicēji norādīja, ka katoļi un pareizticīgie nedaudz biežāk kā luterāņi norādījuši, ka Bībeli lasa vismaz pāris reizes mēnesī. Pāris reizes mēnesī Bībeli lasa 9,1 procents iedzīvotāju, bet pāris reizes gadā šo grāmatu atver 16,4 procenti iedzīvotāju.

Arī 2001.gadā no SKDS aptaujātajiem iedzīvotājiem gandrīz puse atzina, ka Bībeli nelasa. Toreiz šādu atbildi sniedza 46,6 procenti iedzīvotāju, liecina SKDS dati.

Aptaujas veicēji pauda, ka vismaz pāris reizes gadā Bībeli lasot arī 19 procenti no tiem, kuri uzskata, ka ir ticīgi, bet nevar sevi pieskaitīt noteiktai konfesijai. Pāris reizes gadā šajā grāmatā ieskatās arī pieci procenti no tiem, kuri aptaujā atzinuši, ka ir neticīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!