Foto: F64
Neskatoties uz salīdzinoši nelielo atalgojumu, Latvijā tiesneši nav korumpētāki vai negodīgāki par kolēģiem citviet pasaulē, kur šīs amata pildītāji saņem vairāk.

Šādu pārliecību Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "100.pants" trešdien vakarā pauda Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Viņš norādīja, ka "treknie gadi" tiesnešiem Latvijā nekad nav iestājušies, "bet neskatoties uz to, es nedomāju, ka latviešu tiesneši būtu īpaši korumpēti vai negodīgāki par kolēģiem, kuri varbūt kaimiņvalstīs saņem krietni lielāku darba samaksu".

Komentējot faktu, ka ik pa laikam negodīgi tiesneši tomēr tiek pieķerti, AT priekšsēdētājs vien norādīja, ka šādi gadījumi vērojami arī citviet pasaulē.

"Es domāju, ka reta ir pasaulē un Eiropā zeme, kur šādi piemēri laiku pa laikam negadās. Ir tāds teiciens, ka darvas piliens var sabojāt medus mucu. Nekad nevar teikt, ka nekad, un laiku pa laikam tādas situācijas notiek," atzina Bičkovičs.

Turklāt visi fakti, kas bijuši zināmi par tiesnešu negodīgi rīcību, izskatīti un tam bijušas arī sekas - ierosinātas disciplinārlietas un tiesneši arī atlaisti.

"Es varu noteikti apgalvot, ka nav tādu situāciju, kad tiesneši tiktu piesegti vai noslēpti kādi fakti, kas patiesībā liecinātu par kolēģu negodprātību vai korupcijas faktiem," uzsvēra AT vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!