Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs negrasās uzsākt ģenerālprokurora Jāņa Maizīša atstādināšanas procedūru. Tomēr Bičkovičs nevar izvērtēt Maizīša darbu un pašlaik nevar pateikt, vai būtu gatavs atkārtoti virzīt Maizīti ģenerālprokurora amatam.
Intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" Bičkovičs nevarēja novērtēt, vai prokuratūra "pietiekami daudz atklāj noziegumus, vai arī viņi ir slinki. Es nevaru pateikt, cik lielā mērā prokuratūrai būtu jāspiež KNAB, un vai vispār jāspiež, lai varētu pateikt - nu gan viņi labi spiež.

Tai pašā laikā viņš atzinis, ka "gribētos, lai izmeklētājiem būtu augstāka kvalitāte, profesionalitāte - tāda lieta ir. Tas nav nekāds noslēpums. Turklāt attiecībā uz dažādiem ekonomiskiem noziegumiem, shēmām, jāatzīst, ka šī joma mums vēl ir pavisam jauna."

"Ja es teikšu, ka ģenerālprokurors strādā ideāli, jūs man neticēsiet, ja teikšu, ka viņš nekam neder - tā arī nebūs taisnība. Ja jūs jautātu, vai es šodien grasos
uzsākt procedūru ģenerālprokurora atstādināšanai - noteikti nē!," klāstīja AT priekšsēdētājs.

Iepriekš Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" paudis, ka saskata iespējamas noziedzīgas darbības prokuratūrā, tāpēc šajā iestādē esot nepieciešams nekavējoties veikt pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!