Foto: PantherMedia/Scanpix
Programmas "No ģimenes ģimenei" gaitā biedrība "Alianse Latvija bez bāreņiem" gatavojas uzņemt ukraiņu bērnus, kuru vecāki devušies prom no konflikta skartajām teritorijām, lai uz vienu mēnesi ievietotu viņus Latvijā dzīvojošās ģimenēs, liecina informācija alianses mājaslapā.

Projekta organizētāji sniedz iespēju bēgļu ģimenēm uz vienu mēnesi sūtīt savus bērnus vecumā no deviņiem līdz 17 gadiem uz kristiešu ģimenēm Ukrainā un ārzemēs sociālajai rehabilitācijai. Šajā laika posmā vecākiem ir iespēja atrast sev darbu un jaunu dzīvesvietu.

Ģimene, kas uzņem bērnus, savu iespēju robežās uzņemas segt iztikas izdevumus visā bērnu rehabilitācijas termiņa laikā, kā arī biļešu un dokumentu noformēšanas izdevumus.

Biedrība pirmo grupu ar 13 bērniem no Ukrainas uzņēma 2014.gadā, bet pēc dažiem mēnešiem programmas "No ģimenes ģimenei" gaitā Latvijā ieradušies vēl 12 bērni.

Biedrības mājaslapā norādīts, ka tā turpina meklēt ģimenes, kuras vēlas uzņemt bērnus no kara konflikta zonām savā ģimenē uz vienu mēnesi. Tāpat tiek meklēti sponsori, kuri varētu apmaksāt bērnu braucienu un dokumentu noformēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!