Foto: LETA
Neilgi pirms valodas referenduma dibinātā biedrība "Par latviešu valodu" četru dienu laikā savākusi vairāk nekā 20 tūkstošu latu lielus ziedojumus, kas tiks izmantoti kampaņai pirms 18.februāra tautas nobalsošanas, pastāstīja biedrības pārstāvis Rīgas Ekonomikas augstskolas emeritētais prorektors Māris Slokenbergs.

Viņš atzina, ka aicinājumam ziedot latviešu valodas atbalsta kampaņai atsaukušies ļoti daudz cilvēku – četrās dienās no Latvijas saziedoti aptuveni 12–13 tūkstoši latu, no ārzemēm – vēl aptuveni tikpat. Par saziedoto naudu tapuši dažādi reklāmas materiāli, par ko plašāk biedrība plāno informēt ceturtdien preses konferencē.

"Ja pienāks klāt vēl ziedojumi, nākamnedēļ laidīsim vēl vienu televīzijas klipu," sacīja Slokenbergs.

Biedrībā "Par latviešu valodu" pašlaik ir apvienojušies pieci cilvēki – valdes priekšsēdētājs jurists Arnis Salnājs, Latvijas Okupācijas izpētes biedrības priekšsēdētāja Ruta Pazdare, "Daugavas vanagu" centrālais valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežmalis un Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdētājs, Pasaules Brīvo latviešu apvienības loceklis Aldis Austers. Pēc 18.februāra plānots biedrību paplašināt.

Tai ir arī vairāki atbalstītāji, tostarp ceturtdien paredzētajā preses konferencē dalību apstiprinājuši Imants Freibergs, Andris Keišs, Lauris Reiniks, Antra Cilinska un Vestards Šimkus.

"Biedrības mērķis ir sabiedriskā labuma darbība, kas vērsta uz Latvijas valsts suverenitātes stiprināšanu un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas saglabāšanu un kopšanu, veicinot Latvijā pilsoniskās sabiedrības attīstību, izglītību, zinātni, kultūru un vēsturisko atmiņu," teikts biedrības "Par latviešu valodu" statūtos.

Jau vēstīts, ka referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt otras valsts valodas statusu, notiks 18.februārī. Parakstu vākšanu referenduma organizēšanai iniciēja biedrība "Dzimtā valoda" un tās līderis Vladimirs Lindermans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!