Rīgas domes valde ceturtdien apstiprināja sporta un ģimenes atpūtas centra būvniecības ieceri, kuru plānots būvēt teritorijā starp Skanstes, Grostonas un Vesetas ielām, bijušā hipodroma teritorijā.
Valdes lēmums vēl jāakceptē Rīgas domei.

Zemes gabalā starp Skanstes un Grostonas ielām esošo mazdārziņu aptuveni desmit hektārus lielajā teritorijā paredzēts izveidot atpūtas parku ar bruģētu un grantētu pastaigu celiņiem, vairākām nelielām ūdenskrātuvēm, četriem tenisa kortiem, minigolfa laukumu un vietu skrituļslidošanai.

Iecerēts izveidot arī brīvdabas estrādi ar 300 skatītāju vietām, ēku sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma izvietošanai, kā arī ēku apkalpes dienestu, ģērbtuvju, nomas punkta izvietošanai un autostāvvietu 200 automašīnām.

Parka teritorijā plānots ierīkot arī laukumus pārvietojamu atrakciju - cirka, karuseļu - izvietošanai, bet pārējo teritoriju aizņemtu zālāji, koki un krūmāji. Turklāt iecerēts pēc iespējas saglabāt jau esošos stādījumus.

Savukārt zemes gabalā starp Grostonas un Vesetas ielām, bijušajā hipodroma teritorijā, paredzēts izveidot sporta centru ar daudzfunkcionālu sporta halli 9000 apmeklētājiem, četrus atklātus zālāju treniņlaukumus futbolistiem un regbijistiem.

Hallei piegulošajā teritorijā varētu izvietot vairākas autostāvvietas, kopumā 540 automašīnu novietošanai.

Martā viedokli par centra būvniecības ieceri sabiedriskajā apspriešanā izteica 70 rīdzinieki, kas pauda gan pozitīvas, gan negatīvas atsauksmes.

Iedzīvotāju neapmierinātību izraisīja domes iecere, ka daļa iecerētā objekta - autostāvvieta, kafejnīca, tirdzniecības centrs - paredzēti vietā, kur šobrīd atrodas rīdzinieku sakņu dārzi.

Kā kompromisa variantu iedzīvotājiem Rīgas mērs Andris Bērziņš piedāvājis iespēju, ka minētie sakņu dārzi pirmajā vai pirmajos divos gados pēc kompleksa celtniecības uzsākšanas netiktu likvidēti. Cilvēkiem būtu pietiekami laika savus dārziņu pārcelt uz citu vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!