Bijušā veikala "Sakta" telpās nākamā gada sākumā plānots atklāt jaunu, modernu pasta nodaļu.
Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciālists Edijs Šauers pastāstīja, ka piedāvājumu nomāt bijušā veikala "Sakta" telpas pasts saņēmis no VAS "Valsts nekustamie īpašumi". Uz jaunajām telpām tiks pārcelta Latvijā lielākā pasta nodaļa, kas atrodas Stacijas laukumā.

Papildus pasta nodaļai plašajās telpās iecerēts ierīkot arī grāmatnīcu.

Pasta nodaļas pārcelšana no Stacijas laukuma saistīta ar plānotajiem remontdarbiem. Tos varēs uzsākt pēc jaunbūvējamā pasta šķirošanas kompleksa darbības uzsākšanas, jo patlaban Stacijas laukuma ēkā ir izvietotas pasta ražošanas telpas, kur norisinās vēstuļu un paku šķirošana.

Šauers atklāja, ka veikala "Sakta" telpās plānotā nodaļā papildus ierastajiem pasta pakalpojumiem plānots ierīkot arī interneta pieslēguma punktus, ņemot vērā to, ka netālu atrodas Latvijas Universitāte. Pagaidām vēl bijušā veikala telpu remonts, lai tās piemērotu pasta vajadzībām, nav uzsākts.

Tāpat pasts vēl nav atradis līdzekļus Stacijas laukuma ēkas remontam. Nav arī zināms, kas to veiks, jo, visticamāk, pasts remontdarbu veicēju meklēs ar konkursa palīdzību.

Latvijas Pastam ir iecere, ka pēc remonta tajā atkal tiks izvietota pasta nodaļa, savukārt administrācija varētu pārcelties uz citām telpām ārpus centra, piemēram, uz šķirošanas kompleksu. Atbrīvotās telpas varētu iznomāt biroju vajadzībām.

Tāpat pēc Stacijas laukuma ēkas remonta varētu slēgt 51.pasta nodaļu Brīvības bulvārī 19, jo tā atrodas netālu no bijušajās "Saktas" telpās plānotās nodaļas.

Patlaban Rīgā ir 84 pasta nodaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!