Foto: LETA

Bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs jau no trešdienas, 5. jūlija, ir veselības ministres Andas Čakšas biroja vadītājs, kura pienākumus kopš gada sākuma formāli pildījusi viņas bijusī padomniece ekonomikas jautājumos Alīda Vāne, raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksts atgādina, ka Panteļējevs publiski sacījis, ka AM parlamentārā sekretāra amatu atstāj brīvprātīgi pēc abu pušu vienošanās privātu motīvu dēļ un ka nekādu konfliktu ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) viņam neesot, tomēr neoficiāli izskanējis, ka vieta pēc atsevišķu ārpus ministrijas esošu politisko personu norādījuma bija jāatbrīvo Viesturam Sileniekam (LZP), kurš iepriekš strādājis Rīgas brīvostā. Līdz ar to Panteļējevs pārvietots uz ZZS apsaimniekoto Veselības ministriju, vēstī "Latvijas Avīze".

Čakša skaidrojusi, ka uzrunājusi Panteļējevu biroja vadītāja amatam, jo saņēmusi labas rekomendācijas no aizsardzības ministra. Savukārt pats Panteļējevs skaidrojis lēmumu atstāt parlamentārā sekretāra amatu AM ar jauniem izaicinājumiem. "Veselības aprūpes joma mani nedaudz baida, jo tajā ir ļoti daudz problēmu, tāpēc lūdzu mani pirmās divas nedēļas netraucēt, lai varu iedziļināties būtiskākajos jautājumos," laikrakstam paudis jaunais Čakšas biroja vadītājs.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra amatā apstiprinājis Latvijas zaļās partijas līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku, kurš amata pienākumus sāka pildīt 29. jūnijā.

Kā norādījusi AM, no 2012. gada līdz apstiprināšanai AM parlamentārā sekretāra amatā Silenieks strādājis Rīgas brīvostas pārvaldē, ieņemot Attīstības dienesta vadītāja, Projektu vadības vienības vadītāja un valdes priekšsēdētāja vietnieka amatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!