Foto: LETA

Partijā "Latvijas attīstībai" iestājies un līdz ar to aktīvajā politikā iesaistījies bijušais ārlietu ministrs un bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Rihards Pīks, informēja politiskā spēka komunikācijas konsultante Dagnija Lejiņa.

Pīks atzīst, ka lēmumu par dalību partijā "Latvijas attīstībai" pieņēmis vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš atbalsta partijas ideoloģisko un programmatisko nostāju - veicināt Latvijas uzņēmējdarbības vidi. "Ir skaidra saikne starp sekmīgiem uzņēmējiem un valsts labklājību. Ja būs spēcīgi uzņēmēji, tad būs aktīva ražošana - tās ir labi apmaksātas darbavietas un labklājība. Latvijā ir jāstiprina uzņēmīguma gars, jo veiksmīgi uzņēmēji ir tie, kas "maksā" algas mūsu skolotājiem, ārstiem, pensionāriem un ierēdņiem," pauž politiķis.

Tāpat Pīkam ir vērā ņemama politiskā pieredze, gan darbojoties Saeimā, gan arī kā ārlietu ministram un EP deputātam. Ievēlēts Eiropas Parlamentā 2004.gadā kā viens no pirmajiem deputātiem no Latvijas, viņš aktīvi darbojās Ārlietu komitejā un Budžeta komitejā, kā arī Eiropas Savienības un Krievijas Parlamentārās sadarbības komitejā. "Lai arī Eiropas Savienība nereti šķiet tāla un birokrātiska organizācija, tomēr pieņemtie lēmumi ietekmē mūsu dzīvi ikdienā, vai tie būtu tiešmaksājumi lauksaimniekiem vai tirdzniecības atvieglojumi mūsu uzņēmējiem. Latvijas interešu pārstāvniecībai ir jābūt aktīvai un profesionālai," norāda Pīks.

Treškārt, Pīks atzīst, ka viņam svarīgi ir pievienoties profesionālai un pieredzējušai komandai. "Partija veidojas kā kompetences centrs, kurā koncentrējas zināšanas un prasmes ekonomikas attīstībai. Tie ir pieredzējuši, dzīvē pārbaudīti vadītāji, profesionāļi ar dziļām zināšanām ekonomikā, finansēs un uzņēmējdarbībā," pauž politiķis.

Pīks astoņdesmitajos gados bijis kinorežisors, 1997.gadā ieņēmis kultūras ministra un 2004.gadā ārlietu ministra amatu, tajā pašā gadā ievēlēts par Eiropas Parlamenta deputātu. Iepriekš uz Saeimu kandidējis no dažādu partiju sarakstiem - LZS/KDS/LDP koalīcijas, Tautas partijas un partiju apvienības "Par Labu Latviju", liecina aģentūras LETA arhīva informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!