Foto: DELFI

Bijušais Drošības policijas (DP) izmeklētājs Aldis Višņevskis pagaidām nav pieņemts darbā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par biroja priekšnieka vietnieku, apstiprināja Višņevskis.

Bijusī amatpersona neatbildēja uz jautājumu par to, vai Satversmes aizsardzības birojs (SAB) viņam ir piešķīris pirmās kategorijas pielaidi sevišķi slepenai informācijai.

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka studiju biedrs Višņevskis, kurš saņēmis piedāvājumu kandidēt uz vakanto KNAB priekšnieka vietnieka amatu, ir iesniedzis atlūgumu un DP šonedēļ vairs nestrādā.

Tāpat no otrdienas DP vairs nestrādā Jānis Roze, kurš iepriekš tika minēts kā iespējamais kandidāts uz KNAB Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu.

Tikmēr KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amatu jau pieņēmis cits Streļčenoka studiju biedrs un Valsts policijas (VP) Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšnieks Intars Opolais. Viņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir pieņēmis piedāvājumu strādāt KNAB un jau iesniedzis atlūgumu Valsts policijā. KNAB viņš sāks strādāt no 22.aprīļa, taču līdz tam atbilstoši likumam vēl jānostrādā VP.

Opolais arī zināja stāstīt, ka SAB joprojām tiek kārtota nepieciešamā pielaide valsts noslēpumam un viņš cer, ka līdz pirmajai darba dienai jaunajā amatā SAB būs pieņēmis lēmumu.

Jau ziņots, ka visām trīs amatpersonām strādāt KNAB piedāvāja Streļčenoks. Uz KNAB priekšnieka vietnieka amatu gan pirms tam bija izsludināts iekšējais konkurss, taču neviens no bijušām vietnieces Jutas Strīķes kolēģiem netika atzīts par atbilstošu šim amatam.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB steidzamības kārtā lūdzis SAB piešķirt pirmās kategorijas pielaidi sevišķi slepenai informācijai abām bijušajām DP amatpersonām. Savukārt Opolajam lūgts piešķirt otrās kategorijas apliecību darbam ar slepenu informāciju.
SAB preses pārstāve Iveta Maura iepriekš paziņoja, ka SAB seko līdzi publiski izskanējušajai informācijai, taču no komentāriem šajā jautājumā atturas.

KNAB priekšnieka vietnieka vakantais amats birojā radies, jo no vietnieka amata ar trešo reizi tika atbrīvota ilggadēja biroja darbiniece Juta Strīķe, kura tagad konfliktu par darba tiesiskajām attiecībām risina tiesas ceļā. Tiesas sēde paredzēta 7.aprīlī.

Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amats ir vakants, jo pērn par pārkāpumiem tika atbrīvota Ilze Draveniece. Biroju nolēma pamest arī divas šīs nodaļas darba pienākumu izpildītājas. Draveniece gan pārsūdzējusi lēmumu par atbrīvošanu tiesā, un pirmās instances tiesa viņai lēmusi nelabvēlīgi.

Savukārt nesen biroju nolēma pamest Iekšējās drošības nodaļas vadītāja. Viņas argumenti aiziešanai no KNAB ir vairāki, proti, nespēja sastrādāties ar Streļčenoku, jo viņš devis nesaprotamus un neizpildāmus uzdevumus, bet pēc tam nav iedziļinājies argumentācijā, kāpēc uzdevumi nevar tikt izpildīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!