Foto: F64

Ģimenes uzņēmums turpinās, tā izteicās bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis, uzzinot, ka biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks par savu vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos izvēlējies KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāju Ilzi Jurču.

"Tas nav nopietni, un nekas birojā nemainīsies," savu viedokli pauda Vilnītis. Viņš zinot, ka ar Jurču visu var sarunāt, ar to domājot, ka politiskajiem spēkiem ir lielas iespējas, izmantojot Jurču, panākt sev vēlamo rezultātu.

Vilnītis skaidroja, ka savulaik KNAB arī vēlējies reorganizāciju tikai tāpēc, ka Jurčas vadītajā nodaļā auditori atklājuši "zilus brīnumus". Jurča savulaik darījusi lietas, kas nogūlušas arhīvos. Atkarībā no personālijām Jurča mēdza pieņemt dažādus lēmumus, atminas Vilnītis. Atzinumus lietās viņa sagatavojusi atbilstoši politiskajai piederībai.

Par Jurču anonīmi sūdzējušies vairāki darbinieki, bet tās meitenes, kuras atklāti iebildušas pret kādiem Jurčas ierosinājumiem, "kļuvušas brīvas".

"Ļoti autoritatīva, despotisks vadītājs," tā par Jurču izteicās Vilnītis.

Jau ziņots, ka Streļčenoks lēmumu par Jurčas iecelšanu priekšnieka vietnieka amatā pieņēmis vienpersoniski, ieklausoties arī struktūrvienību vadītāju, savas vietnieces Jutas Strīķes un iepriekšējā vietnieka Vilka viedoklī. Kopumā, ieskaitot Jurču, uz šo amatu bija četri kandidāti, un struktūrvienību vadītāju viedokļi gan par kandidātu personībām, gan viņu izvēles kārtību bijuši atšķirīgi.

Izvērtējot visus izvirzītos kandidātus un balstoties uz savu pārliecību, Streļčenoks šodien nolēmis par savu vietnieci iecelt Jurču, par ko no rīta arī informēts KNAB kolektīvs.

Jurča bija viena no kandidātēm uz KNAB vadītāja amatu pērnruden, kad Normundu Vilnīti šajā amatā nomainīja Streļčenoks.

Pati Jurča šodien preses konferencē atzina, kad pēc viņas uzrunāšanas pretendēt uz minēto amatu esot nedaudz svārstījusies, taču tad piekritusi. Viņa uzskata, ka gadiem uzkrātā pieredze un zināšanas nesīs KNAB pietiekami labu devumu. Birojā Jurča strādā jau desmito gadu. Viņa piekritusi ieņemt šo amatu, jo arī līdz šim ļoti cieši sadarbojusies ar Vilku un atbalstījusi viņa ieceres un idejas. Abiem bijuši līdzīgi viedokļi par darba prioritātēm, kuras tagad turpinās īstenot.

"Man ir stingra pārliecība par veicamajiem uzdevumiem, es varu pārstāvēt savu viedokli arī asās diskusijās, arī no vadības prasmju viedokļa man ir pieredze," par sevi pārliecināta ir Jurča. Viņas darba prioritātes būs likumdošanas savlaicīga caurskatīšana, izglītošana un politisko partiju finansēšanas joma. Jurča uzskata, ka viņai labi padodas likumdošanas jautājumu risināšana un birojam esot vairāk jāaktivizē darbs šajā jomā.

"Novērtēju man doto uzticības kredītu un Streļčenoka spēju patstāvīgi pieņemt lēmumu," sacīja Jurča.

Minētais amats kļuva vakants šā gada 8.jūnijā, kad to pameta ilggadējais KNAB darbinieks Alvis Vilks. Vilks ar šā gada 8.jūniju pēc paša vēlēšanās pārtrauca savas darba gaitas KNAB. Vilks ir kļuvis par VAS "Latvijas Gaisa satiksme" Juridiskās daļas vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!