Foto: LETA
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) jaunās valdes iecelšana apstiprinājusi aizdomas, ka vadības nomaiņa saistīta ar politisku izrēķināšanos, uzskata bijušais centra vadītājs Andris Leitass.

Viņš ir pārliecināts, ka amatu zaudējis nevis tāpēc, ka Valsts kontrole atklājusi nepilnības centra darbībā, bet gan tāpēc, ka tā bijusi politiska izrēķināšanās ar viņu. Šādu pārliecību pastiprinot arī tas, ka jaunā LVĢMC vadītāja ir bijusī valdes locekle, kurai arī koleģiāli jāatbild par notiekošo iestādē, un arī uz viņu attiecas šis Valsts kontroles ziņojums.

"Tā ir atbilde uz manām aizdomām," sacīja Leitass.

Viņam gan interesanti šķiet, kāpēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) tikai šodien paziņoja par jauno valdes sastāvu, lai gan lēmums par to jau tika pieņemts pirmdienas pēcpusdienā, un ministrija rīkojusies tikai pēc tam, kad publiskajā vidē sākuši parādīties jautājumi par to, kas notiek LVĢMC.

Leitasam esot "savs viedoklis" par jauno centra valdes priekšsēdētāju Inetu Stikuti. Viņš gan nevēlas izteikties par jauno LVĢMC vadītāju, jo ir ilgus gadus kopā ar viņu strādājis, tomēr viņam esot "savs viedoklis". Lūgts konkretizēt, kāds tas ir, viņš vien noteica, ka tas esot neitrāls.

Jau ziņots, ka VARAM par piemērotāko kandidātu uz LVĢMC vadītāja amatu atzinusi līdzšinējo centra valdes locekli un komercdirektori Initu Stikuti. Stikute LVĢMC strādā kopš 2005.gada un bijusi direktora vietniece informācijas nodrošinājuma un attīstības jautājumos, bet vēlāk kļuvusi par centra komercdirektori, kopš pagājušā gada jūlija - arī valdes locekli.

Valdē darbosies arī Matīss Zakarītis un Ansis Grantiņš.

LVĢMC līdzšinējais vadītājs Andris Leitass no amata tika atcelts pagājušā gada novembra beigās, jo viņš zaudēja uzņēmuma kapitāldaļu turētāju uzticību saistībā ar LVĢMC konstatētajiem pārkāpumiem kapitālsabiedrības darbībā. Ministrijas rīcībā ir informācija, ka LVĢMC nepietiekami veicis nekustamo īpašumu un darījumu ar tiem uzraudzību, tāpat arī grāmatvedības uzskaite nav notikusi saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!