Foto: LETA

Bijušais Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs (ZZS) šodien pašvaldības domes ārkārtas sēdē ievēlēts par domes priekšsēdētāja vietnieku, skaidroja pašvaldībā.

LETA jau ziņoja, ka pirmajā apvienotā Mārupes novada domes sēdē par pašvaldības vadītāju ievēlēts ilggadējais Babītes novada mērs Andrejs Ence no Latvijas Reģionu apvienības (LRA), aģentūra LETA uzzināja Mārupes domē.

Encem kopumā būs divi vietnieki. Otrs vietnieks arī izraudzīts no Zaļo un zemnieku savienības saraksta un šajā amatā ievēlēts Valdis Kārkliņš.

Šajās vēlēšanās līdz ar administratīvo reformu tika apvienoti Mārupes un Babītes novadi.

Jaunajā Mārupes novadā LRA ieguva piecus mandātus un domē tika ievēlēti Ence, Jānis Lagzdkalns, Ira Dūduma, Līga Kadiģe, Uģis Šteinbergs.

Tik pat daudz mandātu ieguva Bojāra pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība. No šī saraksta domē ievēlēts Bojārs, Jānis Lībietis, Gatis Vācietis, Kārkliņš un Dace Štrodaha.

Četras vieta izcīnīja "Latvijas attīstībai" saraksts no kura domē ievēlēts līdzšinējais Babītes novada mērs Aivars Osītis kā arī Guntis Ruskis, Ilze Bērziņa un Jānis Kazaks. No Nacionālā apvienības ievēlēti Andris Puide, Oļegs Sorokins un Rēzija Kalniņa.

Savukārt no "Jaunās vienotības" ievēlēts Nikolajs Antipenko un Normunds Orleāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!