Esošā sociālā un ekonomiskā situācija valstī izraisīs noziedzības pieaugumu, ar to ir jārēķinās, sacīja bijušais Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Kā ziņots, trešdienas vakarā Rīgas rajonā pagaidām neidentificētas personas veikušas bruņotu uzbrukumu apsardzes un inkasācijas firmas "G4S Latvia" inkasācijas automašīnai, viens inkasators nogalināts, bet otrs smagi ievainots.

Rekšņa atminējās, ka viens no pēdējiem nežēlīgiem bruņotiem uzbrukumiem inkasācijas automašīnai notika 1993.gadā, kad laupītāji uzbruka rūpnīcas "Latvijas bērzs" darbiniekiem.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 1993.gada 8.jūnijā pie rūpnīcas "Latvijas bērzs" notika apšaude, kurā sašāva mikroautobusu "Latvija". Uzbrukumā tika noslepkavoti trīs rūpnīcas darbinieki un ievainota maza meitene. Uzbrucēji arī nolaupīja vairāk nekā 27 000 ASV dolāru, kas tika vesti autobusā.

Pēdējais uzbrukums inkasatoriem noticis 2005.gadā. Toreiz Purvciemā, Dzelzavas ielā 76b, pie spēļu zāles "Split", nenoskaidrots jauns vīrietis nogalināja divus inkasatorus un nolaupīja aptuveni 3000 latu.

Vīrietis raidīja četrus šāvienus. Divreiz viņš izšāva no attāluma, bet pēc tam piegājis sašautajiem vīriešiem un iešāvis katram galvā. Bojāgājušie bija inkasatori - 1958.gadā dzimušais Jānis un 1971.gadā dzimušais Mihails.

Jau ziņots, ka šodien policijai ap plkst.17.50 kādas garām braucošas automašīnas šoferis ziņojis par inkasācijas automašīnas aplaupīšanu uz ceļa meža masīvā Mārupes pagastā.

Kad notikuma vietā ieradās policijas darbinieki, viņi konstatēja, ka automašīnā sašauti divi inkasatori. Abi cietušie tika nogādāti slimnīcā, taču, kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, viena inkasatora dzīvību mediķiem glābt neizdevās - 1974.gadā dzimušais vīrietis bija ievainots galvā.

Policijas darbinieki pieļauj, ka no inkasācijas automašīnas nolaupīta nauda. Laupījuma apmērs pagaidām nav zināms.

Sākts kriminālprocess par bruņotu laupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!