Foto: LETA
Pēc koncerna MTG lēmuma neturpināt sadarbību ar TV5 kanāla raidījuma "Bez cenzūras" vadītāju Andreju Mamikinu viņš sola cīnīties par palikšanu kanālā un apgalvo, ka tajā pastāvējusi cenzūrā, detalizēti gan neatklājot, kā tas tieši izpaudās.

Intervijā vortālam "7 Guru" viņš arī apgalvojis, ka TV5 vadība mēģināja ietekmēt viņa vadītā raidījuma saturu. "Visi MTG minētie iemesli par manu atlaišanu ir meli. Draudzīgās attiecības ar "Vienotības" biedriem - tas ir fakts. Konkrēti norādījumi par saturu - tas arī ir fakts. Un norādījumi nāca no priekšniecības puses, ne jau es pats tos izdomāju. Spēles noteikumi, kas bija izdomāti saistībā ar LNT un arī TV5 iekļaušanu MTG, man nebija pieņemami," intervijā "7 Guru" paudis žurnālists.

Marta vidū TV kanāls TV5, kurš ietilpst mediju koncerna "MTG Group" sastāvā, pārtrauca demonstrēt Mamikina vadīto raidījumu "Bez cenzūras", pamatojot šo lēmumu ar tā zemajiem reitingiem. Šonedēļ apstiprināta informācija, ka "Bez cenzūras" turpmāk būs redzams citam mediju koncernam "Baltijas Mediju Alianse" (BMA) piederošajā kanālā "REN-TV Baltija".

Mamikins nepiekrīt pārmetumiem par viņa raidījuma zemajiem reitingiem, norādot, ka problēmas ir visam kanālam kopumā. Viņš arī ir apņēmības pilns cīnīties par palikšanu kanālā, bet pagaidām neatklāj, kā tieši grasās to panākt.

Mamikins arī noraida apgalvojumus, ka "REN TV Baltija" ir spēcīgā Kremļa ietekmē, un sola, ka nestādās, ja kanālā būs cenzūra. "Cik man zināms, no Krievijas puses neeksistē nekādas īpašas dotācijas un atlaides attiecībā uz saturu, kas tiek retranslēts šeit. Tas ir Latvijas uzņēmums ar apakšuzņēmumiem, kas godīgi maksā visiem par visu. Visas šīs runas, ka Krievijā atbalstot tautiešus un par velti dodot krievu saturu kanāliem, ir tikai murgi un baumas. Mūsdienās par visu ir jāmaksā. BMA to dara, pērkot saturu gan no Krievijas, gan Rietumeiropas," skaidrojis Mamikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!