Foto: LETA

No Rīgas domes "Saskaņas" frakcijas un partijas izslēgtais bijušais Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks pērn par darbu domē saņēmis 34 161 eiro, bet par darbu Rīgas brīvostas valdē - 45 418 eiro, liecina Baraņņika valsts amatpersonas deklarācija, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Baraņņiks pērn bija Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs, Rīgas vides aizsardzības fonda padomes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas domes Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas domes Zvejniecības licencēšanas komisijas loceklis, kā arī valdes loceklis Rīgas brīvostā.

Tāpat Baraņņiks pērn bija valdes loceklis SIA "VS Consulting", valdes loceklis SIA "Highway Media", valdes priekšsēdētājs biedrībā "9.maijs.lv", valdes loceklis jaunatnes futbola klubā "Saskaņa", valdes loceklis biedrībā "Dzīvā atmiņa", valdes loceklis dzīvokļu īpašnieku biedrībā "Zeltrītu 8" un likvidators nodibinājumā "Lidlauks Spilve".

Baraņņika īpašumā ir dzīvoklis Mārupes novadā un kopīpašumā - zeme Mārupes novadā. Tāpat Baraņņikam pieder 500 "Highway Media" kapitāldaļas 711,44 eiro nominālvērtībā.

Bijušais Rīgas vicemērs pērn deklarējis skaidras naudas uzkrājumu 72 397 eiro apmērā, kā arī bezskaidras naudas uzkrājumus 11 047,81 eiro un 100 ASV dolāru apmērā.

Baraņņiks pagājušajā gadā nav deklarējis parādsaistības, bet ir izsniedzis 3364,47 eiro aizdevumu.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!