Foto: LETA

Bijušais Saeimas jurists Edgars Pastars kļuvis par advokātu biroja "Borenius" konsultantu, informēja "Borenius" pārstāvis Krists Bērziņš.

Valsts un konstitucionālo tiesību speciālists sniegs konsultācijas konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību un administratīvā procesa jautājumos.

"Esam gandarīti par augstākā līmeņa eksperta piesaisti biroja komandai. Pastara nozīmīgā darbība Latvijas publiskajā sektorā un uzkrātā pieredze konstitucionālo un administratīvo tiesību jomās ir spilgtākais apliecinājums viņa augstajam profesionalitātes līmenim un darba kultūrai. Esam pārliecināti, ka Edgara pieņemtais izaicinājums ir arī nozīmīgs apliecinājums biroja kolēģu komandas augstajam potenciālam," atzina "Borenius" partneris un Tiesvedības prakses grupas vadītājs Lauris Liepa.

Jau ziņots, ka Saeimas Juridiskā biroja darbinieki - Pastars kopā ar savu kolēģi Jāni Plepu - pērn decembrī iesniedza atlūgumus.

Pastars pēdējo mēnešu laikā publiski komentējis vairākas lietas, kas varētu būt netīkamas atsevišķiem ietekmīgiem politiķiem, piemēram, par 12.Saeimas vēlēšanu rezultātu tiesas prāvu, arī par to, vai deputāts var nolikt mandātu pirms svinīgā solījuma došanas, kā rezultātā 12.Saeimas pirmajā sēdē tomēr bija spiests piedalīties Jānis Junkurs (V).

Pastars gan uzsver, ka viņa aiziešana nebūtu jāsaista ar kādu politisko ietekmēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!