Foto: F64
Šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās partiju sarakstu vilcējspēku izvēlē būtisku pārsteigumu, visticamāk, nebūs, taču no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Kurzemē ar ceturto kārtas numuru varētu kandidēt bijušais Tautas partijas pārstāvis Mareks Segliņš, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

No "Vienotības" Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru varētu startēt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Kurzemes vēlēšanu apgabalā - partijas līdere un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Zemgales vēlēšanu apgabalā - Jānis Reirs, bet Latgales vēlēšanu apgabalā, partija ar pirmo numuru vēlētos redzēt Preiļu mēru Aldi Adamoviču, kurš vēl nesen startēja no "Reģionu apvienības" saraksta.

Zināms, ka "Vienotības" kandidātu vidū būs Dzintars Zaķis, Ilze Viņķele un arī pašreizējā Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte.
No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Rīgā ar pirmo numuru varētu startēt Kārlis Seržants, ar otro - Guntis Belēvičs, Latgales vēlēšanu apgabala lokomotīve varētu būt Raimonds Vējonis, Zemgalē līderis būs Andris Bērziņš, Vidzemē - Jānis Dūklavs, bet Kurzemē pirmie pieci saraksta numuri paredzēti Liepājas un Ventspils reģionālo partiju biedriem. Saraksta līderi šajā apgabalā būs Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča un Gundars Daudze.

Saskaņā ar "Panorāmas" rīcībā esošo informāciju no ZZS saraksta Kurzemē kandidēs Segliņš. Zaļā partija jau minējusi, ka Reiznieci-Ozolu vēlētos redzēt kā partijas premjera amata kandidāti.
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta līdere Rīgā būs Dace Melbārde, Vidzemē - Raivis Dzintars, Kurzemē - Gaidis Bērziņš, Zemgalē - Imants Parādnieks, bet Latgalē - Inese Laizāne.

Apvienība "Saskaņas centrs" Rīgā ar pirmo numuru varētu likt Jāni Urbanoviču, Kurzemē - Valēriju Agešinu, Zemgalē - Ivaru Zariņu, Vidzemē - Sergeju Dolgopolovu, bet Latgalē - Jāni Tutinu.
Tie visi ir tikai partiju provizoriskie aprēķini, un galīgie kandidātu saraksti vēl būs jāapstiprina dažādās partiju izpildinstitūcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!