Foto: LETA

Bijušais Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, Valsts policijas priekšnieka vietnieks ģenerālis Artis Velšs pievienojas uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrībai, lai kopā ar Latvijas Zaļo partiju (LZP), Latvijas Reģionu apvienību (LRA) un Liepājas Partiju radītu rīcības plānu 14. Saeimai.

Velšs, kurš patlaban ir apsardzes kompānijas "G4S Latvija" Iekšējās drošības dienesta vadītājs, savā "Facebook" profilā vēsta, ka ir pieņēmis lēmumu atsaukties Pīlēna aicinājumam un pievienoties jaunveidojamās biedrības profesionāļu komandas lokam, kļūstot par vienu no biedrības dibinātājiem.

"Paldies Pīlēna kungam par uzaicinājumu pievienoties, ko uzskatu par savas līdzšinējās profesionālās darbības augstu novērtējumu un pagodinājumu," raksta Velšs.

Viņš pauž pārliecību, ka šobrīd var palīdzēt valstij ar savām zināšanām un pieredzi, jo "tieši sabiedriskās drošības nodrošināšana ir bijusi saistīta ar lielāko daļu no manas profesionālās darbības jomas".

"Esmu strādājis arī likumdošanas sakārtošanas un jaunrades procesos. Ilgu gadu garumā, ikdienā komunicējot ar kolēģiem, gan Eiropas Savienībā, gan citās valstīs, vērtējot dažādus procesus un pieredzes, man vienmēr nav atstājusi sajūta – ka arī mēs varam labāk, modernāk un savādāk," norāda Velšs.

Viņš atzīts, ka šobrīd vairs nevar palikt malā un neiesaistīties, jo valstij ir vajadzīgi spēcīgi, profesionāli un motivēti cilvēki.

"Kā biedrības pārstāvis strādāšu kopā ar LZP, LRA un Liepājas Partiju, lai radītu reālu rīcības plānu 14. Saeimai," pauž Velšs.

Jau vēstīts, ka Velšs dienestu Valsts policijā pameta 2019. gada beigās, kur nostrādāja 26 gadus. Tolaik viņš skaidroja, ka darbu policijā atstāj veselības problēmu dēļ, jo viņa veselības stāvoklis vairs neatbilst Valsts policijā noteiktajām prasībām.

Tāpat ziņots, ka 10. maijā trīs politisko spēku – Latvijas zaļās partijas, Latvijas Reģionu apvienības un Liepājas partijas – pārstāvji paziņoja par pievienošanos patlaban izveides procesā esošajai biedrībai ar pagaidu nosaukumu "Latvijas apvienotais saraksts". Viens no tās dibinātājiem ir uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!