Foto: F64

Izbeidzoties darba attiecībām ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), bijušajai direktora vietniecei neatliekamās medicīnas palīdzības jautājumos Renātei Pupelei izmaksāts atlaišanas pabalsts 5737 eiro apmērā, liecina publicētā informācija par dienesta amatpersonām izmaksāto atalgojumu šī gada aprīlī.

Kā skaidroja NMPD, pērn dienestā tika ieviests valsts civildienests un vairāki administratīvie amati, saskaņojot ar Veselības ministriju un Valsts kanceleju, tika pārveidoti par ierēdņu amatiem, tostarp direktora vietnieku amati. Atbilstoši Valsts civildienesta likumam Pupele nevarēja ieņemt ierēdņa amatu, jo bija sasniegusi pensijas vecumu.

Līdz ar to Pupele atbilstoši Darba likumam tika iepazīstināta ar visām dienestā pieejamām vakancēm, bet viņa no piedāvātā atteicās, jo iepriekšējam amatam līdzvērtīgas vakances nebija.

Darba tiesiskās attiecības ar Pupeli tikušas izbeigtas 15.aprīlī saistībā ar darbinieku skaita samazināšanu. Šajā gadījumā gan darbinieku samazināšana ir saistīta ar to, ka vairākas darbinieku amata vietas tika pārveidotas par ierēdņu vietām, uz kurām bez konkursa kandidēt nav iespējams.

Pupelei aprīlī arī izmaksāta alga 836 eiro apmērā, prēmija 798 eiro apmērā un atvaļinājuma kompensācija 810 eiro apmērā. Kopumā Pupelei aprīlī izmaksāti 8183 eiro.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) savulaik lika bijušajam NMPD direktoram Armandam Ploriņam atbrīvoties no tāda vietnieka, kurš saņem desmit reizes vairāk nekā citi darbinieki. Kā toreiz atzina Belēvičs, pēc atkārtotas Ploriņa vērtēšanas ministrs viņam lika reorganizēt dienesta administratīvo aparātu, kā arī atbrīvoties no tāda vietnieka, kurš saņem desmit reizes lielāku atalgojumu nekā tie darbinieki, kuri strādā "uz līnijas", kā arī divas reizes vairāk, nekā saņēma pats Ploriņš. Ministrs toreiz neatklāja šī vietnieka vārdu.

Tomēr, kā liecināja informācija NMPD mājaslapā, Ploriņam bija divi vietnieki - Pupele un Ilze Binovska, kura ir dienesta vadītāja vietniece administratīvajos jautājumos. Tikai Pupele pērn aprīlī saņēmusi divas reizes lielāku darba samaksu nekā Ploriņš.

Kā toreiz vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", Ploriņš pēc atkārtotas izvērtēšanas atstāts amatā ar nosacījumu, ka viņam dienestā jāveic reorganizācija un no darba jāatlaiž savas uzticības personas. Raidījums ziņoja, ka runa varētu būt par Ploriņa vietnieci Pupeli un Saimnieciskā nodrošinājuma departamenta vadītāju Ēriku Dižgalvi, kurš bija saimniecības pārzinis Veselības ministrijā (VM) laikā, kad Ploriņš tur bija valsts sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!