Foto: LETA

Bez frakcijas palikušajiem bijušajiem Saeimas ētikas, mandātu un iesniegumu komisijas locekļiem dāvinās grāmatas, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Palikušie komisijas locekļi trešdien komisijas sēdē pa apli deva grāmatas, kurās deputāti bija aicināti parakstīties.

Plānots, ka bez frakcijas palikušais Gunārs Kūtris tiks pie Dena Brauna grāmatas "Sākums", savukārt viņa kolēģis Aivars Meija saņems Aizeka Azimova grāmatu "Fonds". Starp grāmatas "Fonds" lapaspusēm rodamas tukšas un ačgārni izkārtotas lapas. Tas sākotnēji deputātos raisīja neizpratni, bet komisija konstatēja, ka grāmata nav brāķis un lapu izkārtojums tāds ir paredzēts.

Grāmatas bijušie komisijas locekļi saņems pēc ceturtdienas plenārsēdes. Tajā tiks lemts arī par Kūtra atsaukšanu no Saeimas sekretāra biedra amata. Kā liecina Saeimas mājaslapā rodamā informācija, viņa vietā Latvijas Reģiona apvienība virza savu frakcijas vadītāju Nelliju Kleinbergu.

Jau vēstīts, ka Saeimas Prezidijs pagājušajā nedēļā izskatīja deputāta Ringolda Baloža iesniegumu par izstāšanos no frakcijas "No sirds Latvijai" (NSL), līdz ar to šī frakcija oficiāli beigusi pastāvēt.

Tas saistīts ar to, ka pēc Baloža izstāšanās NSL frakcijā palika četri deputāti, bet Saeimas kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Četri deputāti, kas palika NSL frakcijā – Inguna Sudraba, Kūtris, Meija, Romāns Mežeckis – turpmāk parlamentā darbosies kā pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Saeima pagājušajā nedēļā nolēma atsaukt Kūtri un Meiju no parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas, jo normatīvais regulējums nosaka, ka Mandātu komisijā jāstrādā pa diviem deputātiem no katras frakcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!