Foto: LETA
Demisionējušās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) ārštata padomnieks migrācijas jautājumos Hosams Abu Meri pieprasa atsaukt svētdien LTV radījumā "De Facto" par viņu izskanējušos apgalvojumus, informēja Meri.

"Esmu nosūtījis Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoram Edgaram Kotam iesniegumu ar lūgumu atsaukt 12.jūnija raidījumā "De Facto" izskanējušās apmelojošās ziņas," norāda bijušais padomnieks.

Viņš skaidro, ka raidījumā minētie fakti, ka jūnija sakumā Mūrniece parakstījusi virkni rīkojumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar padomniekiem, kuri nu saņems kompensācijas mēnešalgas apmērā un arī samaksu par neizmantotajām atvaļinājuma dienām, nav saistāmi ar atlīdzību ārštata padomniekiem.

"Te gan jāpiebilst, valsts pārvaldē ierastā prakse ir, ka ārštata padomnieki algu un pēc tam arī kompensācijas nesaņem, atsevišķās iestādes ar ārštata padomniekiem tiek slēgti uzņēmuma līgumi", skaidro Meri.

Viņaprāt no raidījuma citāta izriet, ka viņš kā iekšlietu ministres ārštata padomnieks migrācijas jautājumos arī ir saņēmis dažādas kompensācijas, jo padomnieku uzvārdi sižetā netika minēti.

"Savukārt mans uzvārds sižetā figurēja vairākas reizes citā kontekstā. Kas skatītajus varēja maldināt par faktiskajiem apstākļiem," uzskata Meri.

Viņš piebilst, ka, strādājot ar Mūrnieci, nav saņēmis ne atalgojumu, ne kompensācijas, pārtraucot darba attiecības.

"Šādi minējumi no "De Facto" žurnālistu puses ir manu godu un cieņu aizskaroši un apmelojoši," uzsver Meri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!