Foto: PantherMedia/Scanpix

Jūrmalas pilsētas tiesa pirmdien apturējusi kriminālprocesu pret bezdarbībā apsūdzēto bijušo Jūrmalas domes deputāti Mariju Vorobjovu un viņa izsludināta meklēšanā, informēja tiesā.

Vienlaikus tiesa šodien lēmusi kā drošības līdzekli bijušajai Jūrmalas domes deputātei piemērot apcietinājumu.

Jau ziņots, ka krimināllietas izskatīšana divas reizes tika atlikta apsūdzētās Vorobjovas neierašanās dēļ.

Prokuratūrā iepriekš pastāstīja, ka apsūdzētā persona kā SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes locekle atteikusies parakstīt līgumu ar SIA "Priority" par restorānu un bāru pakalpojumu sniegšanu koncertzāles pārraudzībā esošajās teritorijās, lai gan minētais uzņēmums bija iepirkuma konkursa uzvarētājs.

Līdz ar lietas nodošanu izskatīšanai tiesā Vorobjovai atcelts drošības līdzeklis - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Apsūdzību prokuratūra Vorobjovai uzrādīja jau 2011.gada nogalē.
Jau vēstīts, ka Jūrmalā 2010.gadā ilgstoši tika konfliktēts par tiesībām sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus "Dzintaru koncertzālē". Vairākus gadus ilgušais strīds par tiesībām apkalpot ''Dzintaru koncertzāles'' VIP kafejnīcu bija galvenokārt starp diviem uzņēmumiem - SIA "Priority", ko saista ar kukuļošanā apsūdzētā bijušā mēra Raimonda Munkevica interesēm, un SIA "Wanda", kuras intereses savulaik lobēja toreizējā ''Dzintaru koncertzāles'' valdes locekle Vorobjova.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS)iepriekš uzsvēra, ka Vorobjova jau ilgu laiku nav "Dzintaru koncertzāles" valdes locekle un neieņem arī nevienu citu amatu domē, bez tam pašreizējā domes sasaukumā Vorobjova nemaz vairs nav deputāte.

Jūrmalas domē Vorobjova tika ievēlēta 2009.gadā no "Saskaņas centra" saraksta. 2011.gada septembrī viņa kandidēja arī 11.Saeimas vēlēšanās no Šlesera Reformu partijas LPP/LC saraksta, taču ievēlēta netika un turpina strādāt Jūrmalas domē. Vorobjova kļuva pazīstama kā lielākā parādniece starp 11.Saeimas deputātu kandidātiem.

2011.gada septembra sākumā viņas parādsaistības bija 944 899 lati, liecināja "Sabiedrības par atklātību - Delna" deputātu kandidātu un divu premjera amata kandidātu reputācijas datubāzē apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!