Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Apkure līdz šim nav atslēgta tikai vienam SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) apsaimniekotajam namam, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Krists Leiškalns.

Nedēļas sākumā RNP savos apsaimniekotajos namos sāka siltumapgādes pakalpojuma atslēgšanu. Nedēļas laikā apkure atslēgta visām ēkām, izņemot vienu namu Maskavas forštatē, kur saņemts īpašnieku lūgums siltumapgādi nodrošināt līdz 31. maijam.

Leiškalns pastāstīja, ka šī bijusi neierasti gara apkures sezona, jo sākusies septembrī, bet noslēgusies maijā. Tradicionāli apkure rīdziniekiem tiek pieslēgta oktobrī, bet tās atslēgšana notiek aprīlī.

Savukārt pilnsabiedrība "Siltumserviss Rīga", kas nodrošina RNP apsaimniekoto namu siltumapgādi, pauž viedokli, ka "sezona ir bijusi stabila, bez kļūmēm un ar ļoti minimāliem traucējumiem".

Uzņēmuma valde norāda, ka laika posmā no 2018. gada pavasara līdz šim brīdim ir veikts apkures un karstā ūdens sistēmu remonts un modernizācija, kā arī visos objektos ir uzstādīta attālinātā individuālo siltummezglu ikdienas rādījumu monitoringa un kontroles sistēma.

"Tāpat vairāk nekā 300 apkalpojamajās ēkās pilnsabiedrība papildus ikdienas darbu veikšanai, par saviem līdzekļiem ir uzstādījusi siltummezglu attālinātās kontroles un vadības sistēmas, kas ļauj ne tikai veikt siltumsistēmu darbības monitoringu, bet arī iestatījumu un parametru attālinātas izmaiņas," pauž uzņēmumā.

"Siltumserviss Rīga" valde norāda, ka avārijas dienesta remontbrigādes tiek nodrošinātas ar visiem nepieciešamajiem individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, lai samazinātu inficēšanās risku ar Covid-19 un dispečerdienests, saņemot pieteikumu par remontdarbu nepieciešamību, precizē, vai konkrētajā adresē nedzīvo kāds inficētais un nav karantīnas ierobežojumu.

Noslēdzot apkures sezonu, uzņēmums plāno nekavējoties veikt visus nepieciešamos profilaktiskos un remonta darbus apkures sistēmās, kā arī jau no 18.maija sāks individuālo siltummezglu sagatavošanu un pārbaudi veiksmīgai nākamās apkures sezonas uzsākšanai.

RNP apsaimnieko 4200 ēkas, kurās pakalpojumus saņem gandrīz 170 000 klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!