Foto: LETA

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā nonācis bijušās Saeimas deputātes Irinas Cvetkovas pieteikums pret viņas bijušo partijas biedru, "Saskaņas" līderi Nilu Ušakovu (S) par nepatiesu godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu.

Cvetkova iepriekš informēja, ka 2014. gada 28. jūlijā "Latvijas Radio 4" Ušakovs "izplatījis apzināti nepatiesas, melīgas ziņas par to, ka Saeimas deputāte Irina Cvetkova izstājās no partijas, jo pirmorganizācija nav izvirzījusi viņu pirmsvēlēšanu deputātu kandidātu sarakstā".

Bijusī parlamentāriete norādīja, ka Ušakovs paziņoja, ka viņa izmanto partijas, lai piedalītos vēlēšanās, ko apliecina fakts, ka viņa ir iestājusies citā partijā, lai balotētos Saeimas vēlēšanās.

Cvetkova toreiz vērsās pie Ušakova ar oficiālu prasību atsaukt iepriekš minētās, patiesībai neatbilstošās un melīgās ziņas, kā arī atvainoties. Cvetkova toreiz paziņojumā medijiem uzsvēra, ka "partijas "Saskaņa" kandidātu sarakstā ir viscaur "norīkotie", nevis "izvirzītie", it īpaši Rīgā".

Ušakovs sacīja, ka partijas Rīgas nodaļas valde nolēma neiekļaut Cvetkovu vēlēšanu kandidātu sarakstā, savukārt jau pēc neilga brīža bijusī parlamentāriete parādījās Latvijas Krievu savienības sarakstā. Viņam esot grūti kaut ko komentēt par cilvēku, kurš šādi uzvedas.

Tiesa 2. februārī pasludinās spriedumu šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!