Foto: DELFI

Latvijas Ratiņbasketbola komanda, kura sestdien devusies uz Eiropas čempionātu B divīzijā Beļģijā, aviokompānijas "airBaltic" dēļ palikusi bez sporta ratiem, jo lidmašīnā esot bijusi jāievieto kāda cita, svarīgāka krava.

Sestdien komanda ar reisu Rīga-Brisele devusies uz gaidāmo čempionātu, bet tad saskārusies ar nepatīkamu ziņu – izrādās,bagāžā nav līdzi ievietoti sporta ratiņkrēsli, kas speciāli pielāgoti katram sportistam.

Kā ziņo "LSM", aviosabiedrība bez sporta ratiem atstājusi arī Lietuvas ratiņbasketbola komandu, kas arī izlidojusi no Rīgas uz gaidāmo čempionātu Beļģijā.

"Komunicējot ar "airBaltic", saņēmām atbildi, ka šajā reisā pēdējā brīdī esot bijusi jāievieto kāda cita krava, kas, acīmredzot, ir svarīgāka par Eiropas čempionāta dalībnieku sporta ekipējumu, kas ir reģistrēts un par kuru ir samaksāts," uzsver Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Jau rīt Latvijas sportistiem ir paredzēts klasifikācijas process, kura laikā ir jāiziet arī ratiņkrēslu un ekipējuma pārbaude. Ja to neizies, tad ratiņbasketbolistiem var tikt liegta dalība Eiropas čempionātā, skaidro komiteja. Uzņēmums solījis ratiņkrēslus nogādāt sportistiem līdz svētdienas vakaram, tiesa, kā uzskata komiteja – tas būs jau par vēlu.

"Esam ļoti saskumuši par šādu situāciju, jo liek domāt, ka sportisti, kas dodas uz Eiropas līmeņa sacensībām pārstāvēt Latviju, aviokompānijai neko nenozīmē," piebilst Latvijas Paralimpiskā komiteja,"vai varbūt nozīmē, bet tikai ne paralimpiskā sporta pārstāvjiem."

Komiteja uzsver, ka situācija ir nepatīkama, kā arī cer, ka uzņēmums savlaicīgi parūpēsies par sportistu ekipējuma nogādāšanu Beļģijā. "Mēs esam par vienlīdzīgu attieksmi pret visiem pasažieriem!" norāda komitejas pārstāvji.

Neilgu brīdi pēc Paralimpiskās komitejas paziņojuma par nedienām ar ratiem, lidsabiedrība solījusi ratus sportistiem nogādāt jau sestdienas vakarā ar citu lidmašīnu, kā arī atvainojusies par situāciju. "Šobrīd varam informēt, ka ratiņkrēsli ir jau pārlikti uz aviokompānijas "Ukraine International Airlines" reisiem un to piegāde plānota šovakar," norādījuši aviokompānijas pārstāvji, kuri solījuši izmeklēt radušos situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!