Vairāki desmiti Latvijā pazīstamu cilvēku, tostarp bijušie partijas "Jaunais laiks"(JL) un apvienības 'Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK biedri, parakstījuši Demokrātisko patriotu manifestu, kurā rosina iedzīvotājus piedalīties jaunās partijas veidošanā.
"Mēs rosinām visus Latvijas patriotus kopīgam darbam – varas un sabiedrības uzticības atjaunošanai, atbildīgai līdzdalībai savas valsts nākotnes veidošanā. Mēs esam par politiku, kuras mērķis ir tiesiska valsts un godīga politika. Mēs aicinām veidot jaunu politisku spēku, kura politiskās pamatvērtības būs demokrātija, patriotisms, stingra nacionālo interešu aizstāvība, valsts un tautas līdzsvarota un ilgtspējīga attīstība," pausts manifestā.

Manifestu parakstījis eiroparlamentārietis Ģirts Valdis Kristovskis, bijušie JL Saeimas deputāti Sandra Kalniete, Ilma Čepāne, Ina Druviete, Kārlis Šadurskis, bijusī TB/LNNK Saeimas deputāte Anna Seile un vairāki desmiti cilvēku no dažādiem Latvijas reģioniem, tostarp uzņēmēji un radošās inteliģences pārstāvji.

Manifesta autori uzsver, ka ir "par līdzsvarotu attīstību – līdzvērtīgām ekonomiskās, sociālās un kultūras attīstības iespējām visiem novadiem un visām sabiedrības grupām. Mēs esam par ilgtspēju – saprātīgu un tālredzīgu Latvijas dabas, cilvēku un finanšu resursu izmantošanu, par atbildību nākamo paaudžu priekšā.Mēs balstīsimies cilvēciskajās pamatvērtībās, kuras gribam dot nākamajām paaudzēm. Tās ir atbildīgums, darba mīlestība, ģimeniskums un paaudžu solidaritāte, savstarpēja cieņa un pienākumi," teikts manifestā.

Tāpat manifesta autori norāda, ka "Latvijai ir vajadzīgs politisks spēks, kas pārstāv ierindas pilsoņus. Cilvēkus, kuri par godīgi nopelnītiem līdzekļiem izglīto savus bērnus. Darbiniekus un uzņēmējus, kas ar samaksātajiem nodokļiem ļauj iegūt labu izglītību, nodrošināt veselības aprūpi un sabiedriskos pakalpojumus. Latvijai ir vajadzīga darītāju partija. Ir vajadzīgs politisks spēks, kas nodrošina vienu likumu un vienu taisnību visiem. Spēks, kas tur likumu augstāk par varu, sabiedrisko labumu augstāk par privāto un nevairās no atbildības par grūtiem lēmumiem. Latvijai ir vajadzīga godīgas un atbildīgas politikas partija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!