Uzņēmējs Igors Kobliņecs apgalvo, ka pagājušajā nedēļā notikušo uzbrukumu, kad viņa džipa virzienā tika raidītas divas lodes, organizējuši vairāki pazīstami uzņēmēji, un tā bijusi atriebība par kādu Jūrmalā notikušu izsoli, kas saistīta ar jahtklubu biznesu.
Aģentūrai LETA Kobliņecs sacījis, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, uzbrukumu viņam varētu būt organizējuši AS "Baltijas holdings" īpašnieki Vasīlijs Meļņiks un Ēriks Kaža, SIA "Mikas" īpašnieks Germans Milušs, kā arī vairāki fonda "Drošība" pārstāvji.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem visi trīs Kobliņeca nosauktie uzņēmēji ir bezpeļņas organizācijas SIA "Jūrmalas jahtklubs" dalībnieki, bet Kobliņecs ir SIA "Latvijas jahtu klubs "Vikings"" īpašnieks. Gan Meļņiks, gan Kobliņecs ir Latvijas motorjahtu kluba "Vikings" valdes locekļi.

Jāatgādina, ka Kaža ir bijušais privatizācijas valsts ministrs, bet Meļņiks uz vienu dienu savulaik ieņēma finansu ministra posteni. Abi uzņēmēji savulaik bija vieni no ietekmīgākajiem partijas “Saimnieks” atbalstītājiem. Fonds “Drošība” bija “Saimnieka” līdera Ziedoņa Čevera lolojums, savukārt SIA “Mikas” – BMW izplatītājs Latvijā. “Baltijas Holdings” aktīvi piedalījās privatizācijas procesā: koncerna pazīstamākie uzņēmumi ir “Rīgas kuģu būvētava”, “Ogre” un citi. Pēdējā laikā Kaža distancējās no biznesa Latvijā, pārceļoties uz Floridu, ASV un uzsākot biznesu ar apelsīnu sulu ražošanu un eksportu.

Pats Meļņiks sarunā ar aģentūru LETA noraidīja Kobliņeca apgalvojumu. Meļņiks pastāstīja, ka visi jahtu kluba "Vikings" dalībnieki - 24 biedri - vērsušies tiesībsargājošajās institūcijās pret Kobliņecu par krāpniecību.

"Viņš nozaga mūsu naudu 350 000 latu apmērā un pats sev pārdeva visiem kluba biedriem piederošo jahtklubu," teica Meļņiks, norādot, ka kluba biedriem iesniegums policijai nodots dienu pirms it kā notikušā uzbrukuma Kobliņecam.

Pēc Meļņika teiktā, Kobliņecs ar šādiem paziņojumiem cenšas izdarīt spiedienu uz viņu un tiesībsargājošajām institūcijām, lai mainītu krimināllietas gaitu.

Meļņiks apsver iespēju vērsties tiesā pret Kobliņecu par goda un cieņas aizskaršanu. "Prasīšu no viņa pusmiljonu, jo viņš taču ir miljonārs," teica Meļņiks.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja Kobliņecs, informāciju par iespējamajiem uzbrukuma organizētājiem viņš esot sniedzis arī izmeklēšanu veicošajām tiesībsargājošajām iestādēm. Taču Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes preses un sabiedrisko attiecību galvenais speciālists Andrejs Civjans aģentūrai LETA sacīja, ka Kobliņecs nav policijai minējis slepkavības mēģinājuma organizatoru vārdus.

Kobliņecs apgalvoja, ka bijušais Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Viktors Bugajs ar bijušo milicijas un policijas darbinieku, kuri patlaban sadarbojas ar fondu "Drošība", palīdzību cenšas likt šķēršļus izmeklēšanai, lai krimināllieta par uzbrukumu viņam tiktu izbeigta un vainīgie netiktu atrasti. Kobliņeca rīcībā esot informācija arī par to, kuri cilvēki uz viņu šāvuši.

Kobliņecs, pateicoties vairākām publikācijām presē, sabiedrībā ieguvis odiozas personības slavu. Viņam vienīgajam Latvijā pieder ekskluzīvs sporta auto "Lamborgini Diablo", arī vairāku citu viņam piederošie transporta līdzekļu cena, pateicoties to ekskluzīvajam aprīkojumam, ir ļoti augsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!