Bijušie Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurori Āris Bočs un Ivars Krauze ceturtdien nodeva zvērināta advokāta zvērestu, portālu "Delfi" informēja Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Advokātu rindās uzņemta arī bijusī Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes priekšnieka vietniece, Kriminālpolicijas izmeklēšanas nodaļas priekšniece Evita Spalvēna.

Jaunuzņemtie advokāti ceturtdien nodeva zvērestu Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam.

Bičkovičs atzīmē, ka šis ir gadījums, kad advokātu saime ieguvusi pieredzējušu, profesionālu juristu papildinājumu. "Iespējams, jums nebūs viegli pāriet nosacīto ierakumu otrā pusē. Taču pamatinterese visām juridiskajām profesijām ir viena – tiesiskuma stiprināšana valstī," sacīja Bičkovičs.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Ja Latvijas Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, tā uzņem pretendentu zvērinātu advokātu skaitā, informē Zvejniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!