Foto: stock.xchng
Bijušie Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurori Ivars Krauze un Āris Bočs pievienojušies advokātu birojam un darbu advokatūrā sāks kā valsts advokāti, aizstāvot tos, kas paši aizstāvi algot nevar.

Krauze portālam "Delfi" atzina, ka darbu sāks, nodrošinot valsts obligāto aizstāvību, jo pašam savu klientu pagaidām vēl nav. Tādu pat ceļu nolēmis iet arī Bočs, kurš uzsvēra, ka jebkurā amatā jāsāk no apakšas, pamazām virzoties uz augšu.

Bočs sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka praktizēs kā krimināllietu advokāts, jo šī joma viņam ir tuvāka, taču neizslēdza iespēju pievērsties arī civillietām un administratīvajām lietām, sakot, ka "paplašināt apvāršņus var vienmēr". Arī Krauze plāno praktizēt krimināllietās, neizslēdzot iespēju kādreiz uzņemties arī kādu civillietu.

Abi bijušie prokurori ir pievienojušies advokātu birojam "V.Vidžus un partneri", sakot, ka praktizēt individuāli ir grūtāk, sevišķi iesākumā, kad nav klientūras, un tādai praksei nepieciešami lielāki naudas līdzekļi.

Bočs sarunā ar portālu "Delfi" atklāja, ka iepriekš savu karjeru pēc prokuratūras plānojis citādāku. Pēc darba prokuratūrā vēlējies pievērsties tiesneša karjerai, pēc kuras savukārt varētu atvērt advokāta praksi. Bočs, kuram nesen uzšūta advokāta mantija, jau piektdien dosies uz pirmo tiesas sēdi, kurā viņa klientam lems par apcietinājuma piemērošanu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka vairāki prokurori pametuši darbu prokuratūrā, pievienojoties advokatūrai, vai dodoties pensijā. Vairāki no viņiem, kā Krauze un bijuši virsprokurore Dagmāra Ušča, strādājuši ar "lielām" organizētās noziedzības lietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!