Foto: DELFI

Atjaunotās Latvijas parlamenta priekšsēdētāji Saeimas kancelejas veidotajā video sveicienā Latvijas valstij dzimšanas dienā vēl izturību, mīlošu tautu, gudrību un spēju saglabāt kultūrvēsturiskās saknes.

Augstākās padomes un 5.Saeimas priekšsēdētājs Anatolijs Grobunovs novēlēja visiem izturību, jo laiki nav viegli, tāpat viņš novēlēja gudrību un spēju uztvert visu ar smaidu. "Tie, kuri pūlas, tie arī sasniedz rezultātus," norādīja Gorbunovs.

Ilga Kreituse, kas sēdēja spīkera krēslā 6.Saeimas laikā, vēlēja valstij tautu, kas mīl savu valsti, jo "tikai caur mīlestību mēs varam izdarīt labu un tas nozīmē – arī izveidot labu valsti priekš tautas".

Otrs 6.Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis novēlēja Latvijai kļūt neatkarīgai ne vien uz papīra, bet arī patiesi – "no tiem, kuri maksā naudu politiķiem, no tiem, kuri skaita vēlētāju balsis, un no tiem, kuri nosaka politisko klimatu".

7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume atzina, ka jebkurus laikus latviešu tauta ir spējusi pārdzīvot, un domā, ka veiksmīgi tiks pārdzīvotas arī tās grūtības, kas radušās pēdējos gados.

Savukārt 8.Saeimas priekšēdētāja Ingrīda Latimira vēlēja, lai piepildās valsts himnas vārdi – Dievs, svētī Latviju.

Indulis Emsis, kurš bija viens no 9.Saeimas priekšsēdētājiem, Latvijai vēlēja saglabāt savas kultūrvēsturiskās saknes. Viņš uzskata, ka skaistākas zemes par Latviju nav un Latvija ir visbrīnišķīgākā vieta, kur cilvēkam dzīvot.

"Nekas mūs tik cieši nepiesaista šai zemei kā mūsu vietas, tautas un kultūrvēstures izjūta (..) Ja jums ir stipras saknes, tad jūsu nākotne ir drošāka, un tāpēc sakņosimies šajā zemē, sakņosimies, cik vien dziļi iespējams," teica Emsis.

Bet Gundars Daudze, kas strādāja 9.Saeimā, uzskata, ka pats labākais, ko pašlaik var Latvijai novēlēt, ir gudra tauta – lai paši ar savām rokām nejauši nenojauktu to, kas ir gadu desmitos būvēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!