Rīgas apgabaltiesa trešdien apmierināja kādreizējā Jūrmalas Alternatīvās skolas (JAS) direktora Egila Blūma prasību un atjaunoja viņu darbā skolas direktora amatā.
Tiesa atcēla Jūrmalas domes lēmumu par darba uzteikumu skolas direktoram, kā arī piedzina 2566 latu kompensāciju. Blūms jau iepriekš apliecināja, ka naudu ir saņēmis.

Tiesa noteica, ka pasludinātais spriedums par Blūma atjaunošanu darbā ir stājies spēkā tā pasludināšanas brīdī un ir izpildāms nekavējoties.

Pēc sprieduma pasludināšanas Blūms un viņa advokāte Ilona Jirgena pauda gandarījumu par šo spriedumu. Jirgena skaidroja, ka spriedums faktiski nozīmē to, ka Blūmam darbā ir jāierodas jau rīt.

Atbildētāji šajā lietā - Jūrmalas domes un pilsētas izglītības pārvaldes pārstāvji - šodien uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradušies.

Strīds pēc būtības tika izskatīts 2.septembrī. Lietas izskatīšanas gaitā Blūma advokāte Ilona Jirgena sacīja, ka Blūmam jau ir izmaksāta 2500 latu kompensācija, tomēr viņa lūdza prasību apmierināt - atjaunot viņu JAS direktora amatā un piedzīt arī kompensāciju par piespiedu darba kavējumu.

Jirgena apgalvoja, ka Blūms no darba JAS atbrīvots, neievērojot likumā noteikto kārtību. Pret šo viedokli iebilda Jūrmalas pilsētas domes advokāte Ingūna Mieze, uzsverot, ka Blūmam bija zināms par JAS darbībās konstatētajiem pārkāpumiem un to, ka viņam būs jāatstāj skolas vadītāja amats. Pašvaldība nekādus būtiskus pārkāpumus Blūma atlaišanā neesot pieļāvusi.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas Senāts 11.februārī atcēla Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru Blūms tika atjaunots skolas direktora amatā. Senāts lietu nodeva atkārtotai izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai.

Pērn 13.oktobrī Rīgas apgabaltiesa Blūma prasību apmierināja un atjaunoja viņu JAS direktora amatā. Tiesa arī piedzina no Jūrmalas domes 2500 latu par piespiedu darba kavējumu. Jūrmalas pilsētas tiesa 2003.gada 7.jūlijā Blūma prasību noraidīja.

Jūrmalas dome, neskatoties uz vecāku iebildumiem, pārtrauca darba līgumu ar skolas direktoru Blūmu, jo viņš nav pildījis šīs vienošanās nosacījumus, piemēram, nav slēdzis līgumus ar skolas darbiniekiem, nepamatoti atteicis skolēnu uzņemšanu skolā. Jūrmalas domē vērsušies bērnu vecāki ar iesniegumiem, sūdzoties, ka nav saņēmuši informāciju par to, kā izlietoti ziedotie līdzekļi pirmskolai.

Pēc Blūma atlaišanas tika izsludināts konkurss skolas direktora amatam. Pēc pirmā konkursa JAS direktora pretendentu vērtēšanas komisija atzina, ka neviens no četriem JAS direktora amata kandidātiem pilnībā neatbilst noteiktajām prasībām, tāpēc direktora amatam izsludināja atkārtotu konkursu, kurā uzvarēja JAS skolotāja Iveta Dreiblate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!