Bijušais Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs un kādreizējais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Aivars Straume aptuveni pirms mēneša ir iestājies Latvijas Zaļajā partijā un rudenī no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās Vidzemes apgabalā, portālam "Delfi" apstiprināja Straume.

Viņš pastāstīja, ka ir gadu atpūties, bet tagad izdomājis, ka vēl var strādāt valsts labā, tāpēc nolēmis iesaistīties politikā. Aptuveni pirms gada Straume devās izdienas pensijā.

Zaļo partiju viņš izvēlējies, jo viņam labi zināmā civilās aizsardzības joma Eiropas Savienībā ir Vides ģenerāldirektorāta kompetence, nevis iekšlietu sistēmas jautājums kā tas ir Latvijā. Vides jautājumi Straumi vienmēr interesējuši, viņš par tiem ir arī savulaik mācījies.

Straume arī norādīja, ka viņam ir zināmā saistība ar zemniecību, jo "pats ar sievu dzīvoju laukos kā zemnieks, pļauju sienu un baroju gotiņas".

Vaicāts, ka viņš vērtē savas apvienības premjera amata kandidātu, vairākos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspils"), Straume noradīja, ka partijā ir nesen un lemšanā par premjera amata kandidātu viņš nepiedalījās. Taču no savas pieredzes iekšlietu struktūrās Straume varot teikt, ka Ventspilī objektu drošība ir ļoti labā līmenī, piemēram, tāds bīstams objekts kā "Ventamonjaks", un par to Lembergu var uzteikt.

Tiesa, piemēram, 2005.gadā pēc orkāna Ventspilī bija radušies elektrības padeves traucējumi un tas radīja draudus "Ventamonjaka" darbībā un izraisīja iedzīvotāju paniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!