Foto: LETA
Latvijas Zvērinātu advokātu padome 8.oktobrī nolēma no advokātu kolēģijas atskaitīt zvērinātu advokātu, bijušo tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu un zvērināta advokāta palīgu, arīdzan bijušo tieslietu ministru Guntaru Grīnvaldu.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Advokatūras likuma 69.pantu, kas nosaka, ka zvērinātu advokātu atskaita no zvērinātu advokātu skaita pēc viņa iesnieguma vai sakarā ar viņa nāvi, vai pēc Latvijas Zvērinātu advokātu padomes iniciatīvas, ja viņš veselības stāvokļa dēļ nespēj veikt zvērināta advokāta pienākumus, kā arī ja vairāk par sešiem mēnešiem neattaisnotu iemeslu dēļ nav izdarījis maksājumus Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas uzturēšanai.

Grīnvalds par zvērināta advokāta palīgu kļuva 1995.gadā, savukārt Štokenbergs par zvērinātu advokātu - 2002.gadā. Savukārt Grīnvalds tieslietu ministra amatu ieņēma 2006.gadā Aigara Kalvīša (toreizējā Tautas partija) valdībā. Štokenbergs par tieslietu ministru tika iecelts 2010.gadā.

Patlaban Grīnvalds ir ievēlēts par Krimuldas novada domes priekšsēdētāju no "Reģionu alianses" saraksta, nomainot līdzšinējo domes priekšsēdētāju Mārtiņu Ozoliņu. Grīnvalds ievēlēts ar astoņām balsīm "par" un septiņām "pret".

Savukārt Štokenbergs pērn iecelts par AS "Pasažieru vilciens" valdes locekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!