Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) nav piedalījies 16. marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, informēja Birka preses sekretāre Kristīne Liepa.
Iepriekš intervijā Latvijas Radio Birks gan norādīja, ka plāno nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, jo viņa ģimene tikusi ierauta vēstures virpuļos un 16. marts viņa ģimenei ir nozīmīgs.

Kā pastāstīja Liepa, 16. martā Rīgas mērs devies uz Brāļu kapiem Lestenē, kur tika pieminēti Otrajā pasaules karā kritušie upuri - latviešu leģionāri.

Jau ziņots, ka "Saskaņas centra" (SC) Rīgas domes frakcija pagājušajā nedēļā aicināja Birku pārskatīt savu lēmumu par piedalīšanos 16. marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa.

"Birka piedalīšanās 16. marta pasākumā pie Brīvības pieminekļa neizbēgami radīs šaubas par viņa spējām turpmāk vadīt šo pilsētu," plašsaziņas līdzekļiem izplatītajā paziņojumā uzsvēra SC frakcijas priekšsēdētājs Mihails Kameņeckis.

"Birka kunga publiskais paziņojums par viņa piedalīšanos 16. marta piemiņas pasākumos pie Brīvības pieminekļa klaji pārkāpj paša paustos principus par Rīgas domes darbības depolitizēšanu un strādāšanu rīdzinieku interesēs," uzsvērts paziņojumā.

SC frakcija uzskata, ka pilsētas mēram jāpārstāv pilsētas iedzīvotājus neatkarīgi no viņu nacionālās un politiskās piederības, jo "pašvaldības funkcija ir saimniecisko jautājumu risināšana, nevis neiecietības kultivēšana dažādu iedzīvotāju grupu starpā. Mēs nevēlamies ietekmēt mēra un viņa ģimenes privāto dzīvi, bet uzskatām, ka ir arī citi veidi, kā godināt piemiņu", norādīja Kameņeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!