Foto: DELFI

Jūrmalas pašvaldības policists Ingūns Pičs izteicis draudus Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistam saistībā ar raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" žurnālistikas eksperimentu "Bistro ''Frics", trešdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Žurnālists, kura identitāti LTV sola aizsargāt un neatklāt, saņēmis īsziņu ar tekstu "dzīve gara, gan tiksimies", no mobilā tālruņa numura, kuru iepriekš izmantojis Jūrmalas pilsētas Pašvaldības policists Pičs. Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, policists arī interesējies par LTV žurnālista dzīvesvietu.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte uzsvēris, ka šādas darbības tiek uztvertas kā reāli draudi žurnālista dzīvībai un veselībai, kā arī mēģinājumi ietekmēt preses brīvību un LTV kā masu informācijas līdzekļa redakcionālo neatkarību.

LTV ir vērsusies Valsts policijā ar lūgumu sākt faktu pārbaudi un novērst iespējamo LTV žurnālista dzīvības un veselības apdraudējumu, kā arī mēģinājumu ietekmēt preses brīvību un LTV redakcionālo neatkarību.

Jau vēstīts, ka saistībā ar žurnālistikas eksperimentu Jūrmalā, Jomas ielā 81, kur operācijas "Bistro Frics" laikā aktualizēti jautājumi par mazā biznesa sākšanu un birokrātiskajiem šķēršļiem, pašvaldības policijas vecākais inspektors zaudēs amatu, ar disciplinārsodu jārēķinās arī būvvaldes vecākajai būvinspektorei.

Kā apliecināja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Ieva Aile, minētie darbinieki, kā atklājās eksperimentā, nav godprātīgi pildījuši savus darba pienākumus, rīkojušies "neprofesionāli un neētiski pret uzņēmējiem".

Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka pašlaik sākts process, lai ar pašvaldības policijas vecāko inspektoru Ingūnu Piču tiktu izbeigtas darba tiesiskās attiecības, savukārt būvvaldes vecākā būvinspektore Aina Birina saņemtu disciplinārsodu, kas atsauksies uz ikgadējo darba novērtējumu un atalgojuma apmēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!