Foto: F64
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) iepirkumus turpmāk centralizēti veiks Veselības norēķinu centrs (VNC), informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) uzdevusi BKUS valdes priekšsēdētājam Dzintaram Mozgim sagatavot visu dokumentāciju iesniegšanai VNC, lai varētu organizēt centralizētu iepirkumu procedūru būvniecības jomā.

Ministrija norāda, ka, konsultējoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja speciālistiem, turpina darbu pie normatīvo dokumentu izstrādes centralizētu iepirkumu veikšanai valsts kapitālsabiedrībās un ministrijas padotības iestādēs. Paredzēts, ka centralizēti tiktu rīkoti iepirkumi būvniecības jomā virs 120 tūkstošiem latu, medicīniskajām iekārtām virs 20 tūkstošiem latu un slimnīcu medikamentiem.

Atbalstu centralizētu iepirkumu veikšanai izteikusi Veselības nozares stratēģiskā padome.

Jau vēstīts, ka slimnīcas iepriekš izsludinātajā konkursā par telpu rekonstrukciju uzvarēja korupcijas skandālā iesaistītā firma "Pamats", un IUB, pēc veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) lūguma izvērtējot šo iepirkumu, ieteica to pārtraukt. "Pamata" piedāvājums atzīts par piemērotāko no 11 konkursā saņemtajiem piedāvājumiem. Ar uzņēmumu bija iecerēts slēgt 583 249 latus vērtu līgumu par slimnīcas telpu rekonstrukciju.

BKUS valde nolēma uzsākt jaunu iepirkuma procedūru, koriģējot būvdarbu apjomu saskaņā ar aktualizētajiem projektiem un novēršot IUB atzinumā konstatētās nepilnības. Tai pat laikā slimnīcas konkursa komisija skaidro, ka pats IUB norādījis - atklātā konkursa vērtēšanā nav konstatēti pārkāpumi un "Pamats" bija tiesīga piedalīties publiskajos iepirkumos.

KNAB iepriekš uzsāka kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām. Veiktas vairāk nekā divdesmit kratīšanas dažādos Latvijas reģionos. Kratīšanu laikā izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk kā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā. "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers bija apcietināts BKUS korupcijas skandāla lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!