Foto: F64

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) aicina mazo pacientu pārstāvjus, kas ieradušies Latvijā no Ukrainas, zvanīt uz telefona numuru +371 256 801 40. Tālāk slimnīcas speciāliste koordinēs bērniem palīdzības sniegšanas procesu slimnīcā, liecina slimnīcas publiskajā paziņojumā paustā informācija.

"Bērnu slimnīcas komanda pārdzīvo par katru bērnu, kura veselība un dzīvība šobrīd ir apdraudēta. Karadarbība Ukrainā ir humāna katastrofa, kas ļoti ierobežo bērnu ārstniecības nodrošināšanu Ukrainas slimnīcās, īpaši bērniem ar akūtām un hroniskām saslimšanām. Daudziem bērniem, kuriem ir uzsākts nopietns ārstniecības kurss, priekšlaikus dzimušiem bērniem un virknei citu pacientu, kuriem ir nepieciešama īpaša, specializēta, nepārtraukta vai regulāra ārstniecība, šobrīd tā nav pieejama vispār vai ir pieejama ierobežoti un nepiemērotos apstākļos," situāciju raksturo BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

Trešdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzstājās Eiropas Parlamenta īpašajā sesijā. Viņš norādīja, ka Krievija ir vērsusies pret ukraiņu bērniem. Saņemtas ziņas arī par vairākiem okupantu nogalinātiem bērniem.

"Delfi" diennakts režīmā seko līdzi notikumiem Ukrainā. Teksta tiešraidi var lasīt šeit.

Jau vēstīts, ka ikviens, kurš meklē veidu, kā palīdzēt Ukrainai laikā, kamēr Ukrainas iedzīvotāji cīnās pret Krievijas militāro spēku, ir aicināts apmeklēt vietni "www.ukraine-latvia.com". Tajā var sekot līdzi aktuālajai informācijai par iespējām palīdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!