Foto: Publicitātes foto

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Ģimenes vakcinācijas centrā šobrīd ir vairāk nekā 800 brīvu vietu vakcinācijai pret Covid-19 šonedēļ, portālu "Delfi" informēja BKUS pārstāve Dace Zaldāte-Rozentāle.

Ārstniecības personu vakcinācija pret Covid-19 Bērnu slimnīcā šonedēļ tiks organizēta trīs Ģimenes vakcinācijas centra kabinetos septiņas dienas nedēļā, informēja slimnīcā.

BKUS proaktīvi strādā pie iestāžu apzināšanas un piedāvā tiem ārstniecības nozarē strādājošajiem, kas vakcīnu vēl nav saņēmuši, pieteikties uz Covid-19 vakcīnu BKUS Ģimenes vakcinācijas centrā. Tāpat ārstniecības persona uz vakcināciju Bērnu slimnīcā var pieteikties arī individuāli, aizpildot pieteikuma formu vai arī darba dienās no pulksten 9 līdz 16, zvanot pa tālruni 67064463.

Pēc pieteikuma saņemšanas BKUS Ģimenes vakcinācijas centra darbinieki individuāli sazināsies ar katru personu, lai informētu par precīzu vakcinēšanās laiku.

Slimnīcā precizēja, ka laika periodā no 4. līdz 7. janvārim BKUS tika vakcinēti 642 cilvēki: pirmdien un otrdien tika vakcinētas 96 personas, otrdien un trešdien 126 personas, bet piektdien 198 personas.

Nedēļas nogalē vakcinācija netika veikta, ņemot vērā šīs konkrētās, ražotāja "BioNTech-Pfizer" vakcīnas "Comirnaty" uzglabāšanas noteikumus. Publiskajā telpā iepriekš ir izskanējusi neprecīza informācija par vakcinēto personu skaitu BKUS Ģimenes vakcinācijas centrā E-veselības darbības traucējumu dēļ.

Kā ziņots, Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) 21. decembrī paziņoja, ka apstiprinājusi farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās Covid-19 vakcīnas izmantošanu Eiropas Savienībā (ES). 26. decembrī Latvija saņēma pirmo kravu ar 9750 farmācijas uzņēmumu "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas pret Covid-19 devām.

28. decembrī Latvijā sākta vakcinācija pret Covid-19, kā pirmajiem to saņemot veselības aprūpes darbiniekiem, kuri strādā ar Covid-19 pacientiem slimnīcās, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Trešdien, 6. janvārī, EZA apstiprināja arī "Moderna" vakcīnu. ASV kompānijas "Moderna" izstrādātā vakcīna izmēģinājumos parādīja 94,1% iedarbīgumu.

Covid-19 vakcīnas tiks apmaksātas no valsts budžeta. Veselības ministrijas stratēģija paredz, ka Latvijā vakcinācija notiks pakāpeniski. Vispirms vakcinēs medicīnas darbiniekus, savukārt pēc tam sociālās aprūpes centru klientus un darbiniekus, tiem sekos citi cilvēki, kuri ir riska grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!