Bijusī Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) direktore Ināra Bluķe janvārī iesniegusi tiesā prasību pret Veselības ministriju (VM), prasot viņu atjaunot darbā, informē Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.
Šonedēļ tiesa saņēmusi VM rakstītos paskaidrojumus un tuvāko dienu laikā tiks nozīmēta tiesas sēdē Bluķes prasības izskatīšanai.

VM uzteica Bluķei darbu, bet rīkojuma izdošanas dienā viņa saslima, neieradās darbā un neparakstīja dokumentu. Pēc slimības lapas noslēgšanas Bluķe devās atvaļinājumā uz Ēģipti.

Ministrija VOAVA vadītāju vēlējās atlaist no darba par neprecīzi un laikus neiesniegtu informāciju - gan budžeta aprēķinos, gan pārskatos par ģimenes ārstu apmaksas modeļa pilotprojekta aprobāciju Rīgā, kā arī par pērn neskaidri izlietoto kompensējamo zāļu naudu.

Pagājušā gada 31.oktobrī direktorei tika izteikts rājiens par VM 2003.gada 5.maija rīkojuma Nr.102 nekvalitatīvu izpildi, par kuru Bluķe likumdošanā noteiktajā kārtībā VM nosūtījusi sūdzību.

Aģentūra izplatīja paziņojumu ar VM pārmetumu noraidījumu, pamatojoties uz Valsts kontroles revidentu ziņojumu, kurā minēts, ka VM pati kavējusi aģentūru tai doto uzdevumu izpildē.

Pašlaik uz VOAVA direktora vietu izsludināts konkurss.

Pagājušā gada nogalē medijos izskanēja tiesībsargājošo institūciju sniegtā informācija, ka VOAVA ir ievērojami pārmaksājusi par medikamentiem, arī par implantiem. Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aprēķiniem, par implantiem pārmaksāti 200 000 latu.

Pārmaksātā summa par medikamentiem tika minēta kā viens no iemesliem bijušās VOAVA direktores Ināras Bluķes atlaišanai no amata.

KNAB ierosinājis krimināllietu par VOAVA direktora pienākumu izpildītāja Zigurda Lasovska darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!