Par godu ziņu aģentūras BNS desmit gadu jubilejai izveidota īpaša mājas lapa bns10.bns.lv. Tajā var iepazīties ar aģentūras vēsturi, iziet Latvijas desmit gadu aprīļu "īso kursu", fotogalerijā iepazīties ar BNS darbiniekiem - gan tagadējiem, gan bijušajiem oficiālās un neformālās situācijās, kā arī uzzināt tās BNS puses, kas ikdienā paliek "aiz kadra".

BNS arī publikas vērtējumam pirmo reizi nodevis to, par ko līdz šim smējās tikai paši - dažādas kuriozas darbā radītas situācijas, ziņas un daudz ko citu.

10 gadu jubileju "Baltic News Service" (BNS) atzīmēja pagājušajā nedēļā.

Aģentūru 1990.gada pavasarī Maskavā izveidoja studentu grupa no Baltijas valstīm, lai informētu ārvalstu diplomātus un masu informācijas līdzekļus par notikumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Sākotnēji aģentūra piedāvāja Baltijas preses apskatus angļu valodā, bet vēlāk arī pati sāka gatavot ziņas.

Līdz 1990.gada septembrim aģentūra pārsvarā koncentrējās uz ziņām no Igaunijas un darbojās ar nosaukumu "Estonian News Service" (ENS), bet vēlāk, kad tika atvērti korespondentu punkti arī Rīgā un Viļņā, tā tika pārdēvēta par "Baltic News Service" (BNS).

1991.gadā aģentūra BNS bija viens no galvenajiem informācijas avotiem par traģiskajiem notikumiem Lietuvā. Viļņas birojs atradās Viļņas televīzijas ēkā, kuru ieņēma padomju armijas kareivji.

No 1991.gada BNS pakāpeniski atvēra birojus Tallinā, Rīgā un Viļņā un sāka darboties kā nacionālā ziņu aģentūra katrā no Baltijas valstīm. Drīzumā tā kļuva par lielāko informācijas piegādātāju vietējā tirgū.

No 1993.gada BNS sāka izlaist biznesa un ekonomikas informācijas lentes. 1997.gadā BNS kļūst par pirmo ziņu aģentūru Baltijas valstīs, kas sāk piegādāt informāciju caur globālo datortīklu "Internet".

Šobrīd BNS ir lielākā informācijas aģentūra Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas dienā sagatavo vairāk nekā 1000 ziņu piecās valodās un apkalpo apmēram 800 klientu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!