Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Izziņas nodaļas vadītājs Ilmārs Bode vērsies ar prasību tiesā, lūdzot atjaunot viņu amatā, pirmdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".
Kā informēja LTV, Bode prasību iesniedzis Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā. Viņš nepiekrīt apgalvojumam, ka atradies darba vietā reibuma stāvoklī. Bode skaidro, ka saspringtā darba režīma dēļ lietojis ārsta noteiktu antidepresantu, kura klātbūtni asinīs konstatējusi ekspertīze.

Kā ziņots, Bode ar KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova rīkojumu tika atstādināts no amata par apkaunojošu rīcību, kas nav savienojama ar amatpersonas statusu.

Apkaunojošā rīcība bijusi atrašanās darba vietā reibuma stāvoklī un nepiedienīga uzvedība, kas varēja kaitēt darba devēja interesēm un apdraudēt citu darbinieku intereses, tādēļ bija nepieciešama tūlītēja rīcība.

Savukārt Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) pirms Lieldienām nosūtīja Loskutovam vēstuli, kurā norādījis, ka Bode jāatjauno darbā. KNAB uzskata premjera rīkojumu par prettiesisku. KNAB arī piebilst, ka Kalvīša dokumentā nav minēts motivēts lēmums par Loskutova rīkojuma atcelšanu, kā arī nav minēts KNAB priekšnieka rīkojuma tiesiskuma un lietderības izvērtējums.

Kalvītis atzina, ka viņu pārsteidz Loskutova rīcība, vēršoties Ģenerālprokuratūrā saistībā ar rīkojumu amatā atjaunot biroja Izziņas nodaļas vadītāju Ilmāru Bodi.

Lai pārrunātu radušos situāciju, valdības vadītājs bija ticies ar Loskutovu, kurš neesot spējis sniegt pamatotus argumentus savam lēmumam.

KNAB vadītājs neesot arī varējis pierādīt apgalvojumu, ka Bode darba laikā lietojis alkoholiskos dzērienus, jo nekādus ekspertīžu atzinumus Loskutovs neesot varējis sniegt. Kalvītim gan esot informācija, ka Bodem tika veikta šāda ekspertīze, tomēr alkohola lietošana neesot atklāta.

Par Bodes sūdzību premjers konsultējies arī ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku.

Valdības vadītājs uzskata, ka Loskutovam bija jāpierāda Bodes neatbilstība amatam, bet tas neesot darīts, lai gan bijis pietiekami daudz laika.

Loskutova rīcību, atbrīvojot no amata Bodi, Kalvītis vērtē kā biroja iekšējās nesaskaņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!