Liepājas rajona Grobiņā bojā gājušajam zirgam tiek veiktas papildu ekspertīzes; policijai to slēdzienu varētu nodot nākamās nedēļas beigās, informēja eksperts, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docents Oļģerts Parčinskis.
Kā sacīja Parčinskis, zirga mirstīgajām atliekām veikta ķīmiskā ekspertīze, savukārt Gaiļezerā atsevišķiem orgāniem veiktas rentgenoskopiskas pārbaudes. Abu pārbaužu rezultāti gaidāmi nākamnedēļ, kad arī varētu tikt sagatavots un policijai nodots galīgais slēdziens.

Kā ziņots, 1.maijā Liepājas rajona Grobiņas sporta bāzes "Priedulāji" aplokā tika atrasts bojā gājis šķirnes zirgs "Little Joe Jones". Zirga īpašnieks, sportists Normuns Kisnics, iepriekš informēja, ka zirgs varētu būt nošauts, ko apliecinot Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārās klīnikas sākotnējā ekspertīze.

Liepājas Kriminālpolicija pēc Krimināllikuma 185.panta par mantas tīšu iznīcināšanu ierosinājusi krimināllietu saistībā ar sporta zirga "Little Joe Jones" nāvi sporta bāzē "Priedulāji".

Policija vēl nav saņēmusi galīgo ekspertīzes slēdzienu par zirga nāvi, nav atrasta arī lode, kas apliecinātu, ka zirgs ticis nošauts.

Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Arturs Vaiteiks nozīmējis speciāli izveidotu Kriminālpolicijas darbinieku grupu, kura veiks šīs lietas tālāku apstākļu noskaidrošanu, kā arī nepieciešamības gadījumā nozīmēs papildu speciālās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!