Runājot par iespējamām koalīcijām Rīgas Domē (RD), LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs atzinis, ka esot jāļauj RD līdzdarboties politiskajai organizācijai “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL), “jo ir bīstami Saeimā vai Rīgas domē tik lielu opozīciju atstāt ārpus varas”.
LSDSP priekšsēdētājs arī sacīja, ka sociāldemokrāti, būdami pozīcijā Rīgas domē, piekops demokrātiju. "Jāļauj viņiem (PCTVL) līdzdarboties Rīgas domē. Lielākajām partijām domē jābūt līdzdalībai varā, jo ir bīstami Saeimā vai Rīgas domē tik lielu opozīciju atstāt ārpus varas," uzskata Bojārs. Pēc viņa vārdiem, ja sociāldemokrāti novērstos no PCTLV, tie varētu zaudēt ticību, kas būtu nepatīkami, un to izmantotu sociāldemokrātu "nedraugi".

Bojārs arī pauda, ka koalīcija, kurā būtu sociāldemokrāti un visas trīs valdošās partijas, varētu būt, bet tad sociāldemokrātu vēlētājiem rastos jautājums: kpēc mums vajadzēja balsot par sociāldemokrātiem, ja principā nekas nemainās? "Kāpēc mums peldēt tajā pašā ķīselī, ja vēlētāji mūs ir pielikuši rokas attālumā pie varas, un "Latvijas Ceļa" un Tautas partijas rezultāti Rīgā ir bijuši pilnīgi graujoši?" retoriski vaicāja Bojārs.

Viņš uzskata, ka pastāv arī tādi koalīcijas varianti kā LSDSP kopā ar "tēvzemiešiem" "plus kādas mazās partijas", vai sociāldemokrāti un divas koalīcijas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!