Rīga spēs uzņemt starptautiskās burinieku un jahtu regates "Cutty Sark Tall Ship's" dalībniekus un viesus, kā arī izpildīs visas Starptautiskās burāšanas mācību asociācijas (ISTA) prasības, šādu viedokli regates rīcības komitejas sēdē Rīgas domē paudis domes un rīcības komitejas priekšsēdētājs Gundars Bojārs.
Kā informēja domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa, arī Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs rīcības komitejas sēdē apliecinājis, ka osta ir gatava nodrošināt visas ISTA tehniskās prasības un uzņemt regates dalībniekus.

Vienlaikus panākta vienošanās ar jahtkluba "Andrejosta" pārstāvjiem, ka tie nedēļas laikā sagatavos savus priekšlikumus par jahtkluba iespējām piedalīties regates dalībnieku uzņemšanā.

Rīcības komitejas sēdes laikā komitejas loceklis Uģis Kalmanis pastāstījis, ka no Lībekas ir saņemta neoficiāla informācija par sešu A klases burinieku piedalīšanos 2003.gada regatē. Kopējais regates dalībnieku skaits būs zināms pēc šā gada "Cutty Sark Tall Ship's" regates noslēgšanās.

Rīcības komiteja Rīgas birojam uzdevusi līdz šā gada 1.augustam sagatavot tāmi kultūras programmai regates dalībniekiem. Komiteja par brīvprātīgo palīgu komandas priekšnieku apstiprinājusi Kalmani.

No 26. līdz 30.jūlijam Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un rīcības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Dolgopolovs dosies komandējumā uz La Karunjas pilsētu Spānijā, lai piedalītos šā gada "Cutty Sark Tall Ship's" regates oficiālajos pasākumos. Nākamā rīcības komitejas sēde notiks 20.augustā. Starptautiskā burinieku regate "Cutty Sark Tall Ship's", kas ir viena no populārākajām amatieru regatēm pasaulē, notiks nākamgad no 10.līdz 13.augustam Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!