Rīgas mērs Gundars Bojārs piedāvā noteikt nekustamā īpašuma nodokli un izložu un azartspēļu nodokli par pašvaldības nodokļiem.
Vēstuli ar šiem priekšlikumiem mērs ir nosūtījis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim un finanšu ministram Oskaram Spurdziņam, portālu “Delfi” informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Priekšlikumi tapuši, atsaucoties uz pērn decembrī notikušo Bojāra un Kučinska tikšanos, kurā pārrunāta iespēja dažus nodokļus noteikt kā pašvaldības nodokļus.

Bojārs uzskata, ka tādējādi pašvaldībai būtu reāls instruments, kā ietekmēt, piemēram, spēļu zāļu atrašanās vietas, nosakot augstāku nodokli pilsētas centrā un nevēlamos rajonos, bet samazinot vai pat vispār uz laiku atbrīvojot no nodokļa tam atbilstošās pilsētas vietās.

Savukārt nekustamā īpašuma nodokļa nodošana pašvaldības ziņā ir veids, kā veicināt pilsētai vajadzīgu ēku un būvju veidošanu, piemēram, viesnīcu celtniecību, kuru šobrīd pilsētā ir par maz.

Bojārs lūdz ministrus izskatīt sagatavotos priekšlikumus un ierosināt šī jautājuma konceptuālu izlemšanu Ministru kabinetā. Rīgas dome ir gatava sniegt visu nepieciešamo atbalstu izteikto priekšlikumu konkretizēšanā un situācijas analīzē par minētajiem priekšlikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!