Rīgas mērs Gundars Bojārs Ropažu pagastā piektdien izvēlējās slaidāko un skaistāko egli, kuru Ziemassvētku laikā uzstādīs Doma laukumā. Savukārt, iepriekš nolūkotā Rātslaukuma egle ceturtdien nozagta.
Bojāra un pilsētas mežu aģentūras direktora Jāņa Vazdiķa kopā ar žurnālistiem noskatītā egle ir 22 metrus augsta un 80 gadu veca. Tā noskatīta jau pērn, kad mērs izvēlējās pagājušā gada Rīgas galveno egli. Kokam gan ir neliels vizuāls defekts, tāpēc tai papildus būs jāiesien viens zars.

Uz jautājumu, vai nolūkotā egle būs vislabākā uzstādīšanai Doma laukumā, Rīgas mērs žurnālistiem atbildēja, ka nav iespējams atrast ideālu koku. "Šī egle ir kuplāka nekā pagājušā gada, tai gan ir neliels defekts, bet tas ir novēršams, piesienot zaru un piemēroti izdekorējot," sacīja Bojārs.

Paredzēts, ka egli cirtīs ceturtdien, bet jau rotātu iedegs 7.decembrī. Šo egli rotās ar bērnu iesūtītajiem zīmējumiem un atklātnītēm.

Piektdien plānots nolūkot vēl divas egles - novietošanai pie Kongresu nama un Rātslaukumā. Kongresu nama egle noskatīta un to uzstādīs nākamnedēļ.

Nepatīkamu pārsteigumu pilsētas vadībai sagādāja vēl nezināmi ļaundari sarkanos formas tērpos, kas ceturtdien nozaguši Rātslaukumam noskatīto aptuveni 60 gadus veco egli, tādēļ jauna eglīte bija jāved no Olaines apkārtnes. Šo koku Rīgā nogādās jau piektdien un svētdien svinīgi atklās.

Rīgas galvenās egles tradicionāli izvēlas domes vadība kopā ar Rīgas Mežu aģentūras speciālistiem un žurnālistiem. Tradīcija doties uz mežu kopīgi ar mediju pārstāvjiem radās, kad kāds no iepriekšējiem pilsētas vadītājiem izvēlējās šķību egli, bet žurnālisti mēra izvēli asi kritizēja.

Iepriekšējā gadā Rīgas galvenā egle atrasta Tīreļu mežniecībā, tā bija 60 gadu veca un 20 metru gara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!